Ферги и даље нервозан

Тренер Јунајтеда тера по своме, и поново оптужује играче Бајерна да су се срамно понашали на утакмици у среду. Поред тога, Фергусон замера и медијима због начина извештавања са те утакмице. Немци мисле да је Ферги само "лош губитник".

Иако је три дана прошло од реванша на Олд трафорду, Алекс Фергусон и даље не може да преболи елиминацију његове екипе од Бајерна.

Оштре изјаве, па и увреде, донекле су биле разумљиве непосредно после меча, док је глава и код играча и код тренера још била "усијана", али како ствари стоје, вербално препуцавање између два клуба се наставља.

Изјаве да су се Баварци на утакмици понашали као "типични Немци", и да су притиском на судију, издејствовали други жути, односно црвени картон за Рафаела, разљутиле су минхенску екипу.

Против Фергусона, због његових изјава,  УЕФА није хтела да поднесе прекршајну пријаву, а шкотски стручњак сматра да нема разлога да се извињава због онога што је рекао.

И док је тренер Бавараца Луј ван Гал само кратко прокоментарисао да Енглези не знају шта је фер плеј и да су Фергусонове изјаве само последица разочарења због пораза, председник Бајерна Ули Хенес био је много оштрији, назвавши шкотског стручњака "лошим губитником".

Таман када се мислило да ће се после неколико испаљених увреда са обе стране ситуација смирити, тренер Јунајтеда је поново "оплео" по играчима немачке екипе.

Ферги је на конференцији за новинаре одржаној у петак још једном оптужио фудбалере Бајерна да су на терену "малтретирали" италијанског судију Николу Рицолија.

"Мислим да Немци треба да се стиде због начина на који су издејствовлаи искључење Рафаела. Ако они нису свесни тога, онда ја ту ништа не могу да учиним", рекао је Фергусон, и додао да је разочаран таквим понашањем.

Занимљиво је да је шкотски стручњак замерио и новинарима због начина на који су пропратили меч, па чак и оптужио поједине медије да су се радовали поразу његове екипе од Барселоне у финалу Лиге шампиона прошле године.

Савезника у својим критикама тренер "ђавола" нашао је у свом колеги на клупи Блекбурна, Сему Алардајсу. И овај тренер је против тога да играчи, машући имагинарним картонима, врше притисак на судију да опомене неког фудбалера.

Алардајс, који ће у недељу са клупе предводити своју екипу у утакмици против Јунајтеда, рекао је да је притисак играча на судије ствар којом и Премијерлига мора да се позабави.

На утакмици у недељу, екипа са Олд трафорда ће дефинитивно наступити без повређеног Рунија, па ће остали играчи морати да што пре забораве утакмицу против Бајерна, и концентришу се на предстојећег противника.

Имајући у виду изјаве њиховог тренера, који никако да се помири са чињеницом да се екипа није пласирала у полуфинале, тешко је веровати да је фудбалерима Манчестера утакмица против Бавараца прошлост.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи