Меси нас је "разбио"

Играчи и тренер Арсенала сагласни у једној ствари-Меси је најбољи играч света. Арсен Венгер сматра да је његова екипа сјајно отворила меч, али да је Барса казнила сваку грешку "тобџија". Гвардиола, поред Месија, хвали нападачку игру читаве екипе.

Арсенал је изгубио битку за полуфинале Лиге шампиона. Барса је, на свом терену, славила са 4:1, а за пораз у Арсеналу "криве" једног човека, Леонела Месија.

"Изгубили смо од екипе која је боља од нас, екипе која у својим редовима има најбољег фудбалера света. Не само да је најбољи, Меси једноставно нема конкуренцију. Када је расположен за игру, невероватно је опасан, и када крене нико не може да га заустави", исхвалио је "џелата" своје екипе Арсен Венгер.

Француз сматра да је његова екипа имала прилику да изненади Каталонце, али је лоша игра у одбрани скупо коштала "тобџије".

"Имали смо шансе, а неке су биле сјајне. Нисмо искористили неколико добрих контранапада код 1:0, а грешкама у одбрани допустили смо им да дају два гола . Борили смо се у наставку, могли да се потпуно вратимо када је Бендтнер погодио стативу, мислим да није био у офсајду, али најбитније је да смо промашили своје прилике- А када Меси има своје вече, онда све то стиже на наплату. Честитке Барселони, заиста су били бољи тим", закључио је француски стручњак.

Брзоноги Тео Волкот признао је да једва чека да "се завали" у фотељу и гледа најбољег играча света у полуфиналу.

"Одлично смо започели утакмицу. Међутим, неколико минута након гола су били кључни, али нисмо издржали. Барселони не смете пружити прилике, а ми смо им омогућили неколико. Али, ово је велико искуство за нас и морамо извући поуке", рекао је Волкот.

И тренер победничког тима био је импресиониран игром Месија, али и игром читавог тима који је играо нападачки до последњег минута.

"Меси је био фантастичан. Још једном је показао о каквом играчу је реч. Када смо дошли до изједначења заиграли смо много агресивније у одбрани. Играли смо одлично, чак смо нападали гол Арсенала и у 80. минуту", рекао је Гвардиола.

У редовима Барсе нема много времена за славље, јер их већ за викенд очекује велики меч са Реалом.

"Уживаћемо вечерас у победи, а онда се окрећемо Реалу. Имамо времена да се спремимо за Интер. Утакмице са њима у групи су биле тешке, али сам уверен да ћемо наставити да играмо добар и леп фудбал, што ћемо показати Европи и свету", закључио је Гвардиола.

Дакле, у првом полуфиналу ће играти Барселона и Интер, док Арсеналу сада остаје тесна трка са Челсијем и Манчестер јунајтедом за титулом у Премијер лиги, а срећу у Европи потражиће идуће године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи