Арсенал на мукама

"Тобџијама" десетковане све линије тима. Фабрегас и Галас завршили сезону, Шпанац можда пропусти и Светски куп. Аршавин се враћа на терен за две недеље.

Права болница у Арсеналу. Екипа је успела да извуче нерешен резултат у дуелу са Барсом, али је остала без три веома битна играча.

Капитену Сеску Фабрегасу напрсла је потколеница у дуелу са Карлесом Пујолом и очекује се да одсуствује са терена око шест недеља, што значи да ће пропустити остатак сезоне у националном такмичењу и Лиги шампиона. По неким проценама, доводи се у питање и његов наступ на предстојећем Мундијалу у Јужној Африци.

Фабрегас, иако је осетио бол у нози, извео је пенал за своју екипу и донео велико изједначење "тобџијама".

"После изведеног пенала, осетио сам јак бол и нисам могао да стојим. Вредело је коцкати се, јер је било невероватно искуство, невероватна утакмица и памтићу то целог живота", изјавио је Фабрегас после дуела са клубом у којем је направио прве фудбалске кораке.

Централни одбрамбени играч, Вилијам Галас, ушао је недовољно опорављен у дуел са Каталонцима, пошто је вукао повреду од меча са Ливерпулом (10. фебруар). Према речима менаџера Арсена Венгера "ризик се није исплатио", тако да ће репрезентативац Француске такође одсуствовати са терена до краја такмичарске сезоне.

Најбоље је прошао хитроноги нападач Андреј Аршавин, чија повреда листа није толико озбиљна. Руског репрезентативца повратак на терен очекује за две недеље.

"Не ради се о обновљеној, већ о новој повреди", прецизирао је на свом сајту Аршавин.

Ако се узму у обзир повреде Ван Персија, Гибса, Ремзија и Ђуруа, биће изузетно тешко "тобџијама" у реваншу са званичним прваком Европе. Такође, тешко је очекивати да после оваквог сплета догађаја, Арсенал буде озбиљнији конкурент Манчестеру и Челсију у домаћем шампионату.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи