Повратак ван Персија

Четвртфинале Лиге шампиона, друго место у Премијер лиги и "јурњава" за Манчестер јунајтедом, плус сјајна форма. Да ли може бити боље од овога за Арсенал? Изгледа да може, јер се у екипу после тешке повреде враћа један од најбољих играча Роби ван Перси.

Екипа која је важила за најмалерознију у Премијер лиги коначно има чему да се радује. Звезде су се коначно поклопиле а хороскоп изгледа да иде у прилог Арсеналу.

После серије повреда играча, од којих је бруталан прелом ноге Арона Ремзија само последња у низу, "зла срећа" је изгледа напустила "тобџије". Да ли је неко "бајао" или се десило само од себе није више ни битно, важно је да са стадиона "Емирати" коначно долазе лепе вести.

Тим из северног Лондона у домаћем првенству нанизао је шест победа и избио на друго место табеле, само два бода иза водећег Јунајтеда.

У Лиги шампиона лондонска екипа, убедљивом победом против Порта, пласирала се у четвртфинале овог такмичења где ће снаге одмерити са браниоцем трофеја Барселоном.

"Тобџије" скоро нису били у бољој форми, а лепим вестима треба додати и најаву скорог повратка једног од њихових најбољих играча, Робија ван Персија.

Холандски репрезентативац повредио се још у новембру прошле године када је у наступу за национални тим против Италије, после старта Кјелинија, покидао лигаменте на десном зглобу.

Иако су прве, најоптимистичније процене говориле су да би Холанђанин могао да се врати на терен крајем децембра, испало је да је повреда много тежа него што се мислило.

И поред тога што је на све начине покушао да избегне тешку операцију, па је долазио и у Београд код, сада већ познате, докторке Маријане на третман, Ван Перси је на крају ипак морао "под нож".

Четири месеци касније повреда је прошлост, али холандски нападач испред себе има још најмање четири недеље тренинга да уђе у форму која би му омогућила место у првој постави.

Скори повратак 26-годишњег фудбалера значиће пуно лондонској екипи, која на два фронта јури трофеје.

Према неким проценама Арсен Венгер би на Ван Персија могао да рачуна у последња четири кола Премијер лиге у мечевима против Вигана и Блекнурна у гостима, односно Манчестер ситија и Фулама на свом стадиону.

Како стоје ствари на табели, ово ће изгледа бити и одлучујући дуели у борби за титулу.

У Лиги шампиона, уколико елиминишу Барселону из даљег такмичења, холандски репрезентативац би могао да буде главна нада "тобџија" у борби за финале, против бољег из меча између Интера и московског ЦСКА.

Али млади нпадач има још један велики мотив, а то је да у преосталим утакмицама које буде играо уђе у форму и обезбеди себи место у холандском националном тиму на Мундијалу у Јужној Африци.

Иако се тек опоравио од тешке повреде учешће на овом такмичењу је и даље под знаком питања, јер је конкуренција у наранџастом дресу страшна, имајући у виду сјајну форму Робена, Снајдера и Ван дер Варта.

Да је незаустављив када је у доброј форми, Ван Перси је доказао у првом делу сезоне, када је пре повреде у 16 утакмица у дресу Арсенала постигао осам голова а седам пута асистирао саиграчима.

Поред тога, овај нападач налази се на мети Бајерна, као замена за Риберија, за кога су заинтересовани Челси и Барселона.

Изгледа да после дуже времена ствари стоје добро и за Арсенал, и за Ван Персија. Гледаоци нестрпљиво чекају повратак још једног мајстора на терен, а на овом фудбалеру је да покаже да је повреда само ружна прошлост.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи