Куршлус у Тирани

"Галактикоси", за два и по милиона евра, гостовали у Тирани. Гледаоци 45 минута живели сан о елитном фудбалу и албанској престоници, а затим је уследело отрежњење. На стадиону је нестало струје. Рефлектори су се после сат времена поново упалили, али је остао горак укус, пишу медији у Тирани.

Најскупљи тим данашњице, Реал из Мадрида одиграо је егзибициону утакмицу на стадиону "Џемаил Стафа" у Тирани, али је "мрак појео спектакл", јер је на највећем албанском стадиону, после 45 минута игре нестало струје, што је разбеснело хиљаде навијача који су искористили ретку прилику да на свом терену гледају "галактикосе".

Реал, предвођен Кристијаном Роналдом, победио је локални тим Грамози, додуше појачан фудбалерима из осталих албанских тимова, са 2:1, мада су домаћи повели већ на самом почетку утакмице, голом Данијела Џафе.

Кака је изједначио у 35. минуту, а недуго затим на стадиону је нестала струја. После паузе која је трајала читав час, играчи су се вратили на терен, а Карим Бензема је после сјајне комбинације са Гутијем, поставио коначан резултат.

Играчи Реала су у Тирани дочекани као праве звезде, а стотине навијача су их дочекали већ на аеродрому.

Албански нафтни тајкун Редзарт Тачи платио је два и по милиона евра како би Реал по први пут у историји играо у Албанији. Његов отац власник је тима Грамози, који се у среду увече показао као борбен и мотивисан противник. Сав приход са утакмице поклоњен је жртвама недавне велике поплаве на северу те државе.

Прошле године, контроверзни бизнисмен је у Тирану, на "традиционални Тачи куп", довео Милан, који је нешто касније покушао и да купи, а резултат утакмице коју су "росо-нери" одиграли против албанске репрезентације био је 5:4, после извођења пенала.

Тачи је после неуспешног покушаја да купи Милан, желео да купи и Болоњу за неких 700 милиона долара, али су навијачи тог клуба упозорили да ће "дићи устанак" уколико албански нафтни тајкун постане власник тог тима.

Последња у серији контроверзних епизода Резарта Тачија догодила се пре два месеца, када је праћен телохранитељима, измлатио уредника недељника "Тема" Меро Базеа, који је претходно писао о његовим финансијским малверзацијама.

Тачи је, после инцидента, провео две седмице у затвору, а пуштен је уз кауцију од 100.000 евра.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи