Жалим што сам напустио "ђаволе"

Дуго година најпопуларнији фудбалер планете Дејвид Бекам признао да није желео да напусти Манчестер јунајтед. У дресу Милана враћа се на Олд трафорд где ће се борити са старим другарима у Лиги шампиона.

Мало је играча који су читаву каријеру провели у једном клубу, а Дејвид Бекам свакако није један од њих. Иако многи сматрају да више "манекенише" него што игра фудбал, и јури за парама, то сигурно није баш тако. 

Прву претпоставку оспорили су многи тренери и стручњаци, који су хвалили Бекама и желели таквог играча у тиму, а сада је Бекам оповргао и другу претпоставку. 

Фудбалер Лос анђелес Галаксија, на позајмици у Милану, изјавио је Би-Би-Сију да никада није желео да напусти "црвене ђаволе", и да би волео да је остао у клубу, и постао легенда попут Рајана Гигса.

"Волео бих да сам целу каријеру провео у Јунајтеду и да нигде нисам отишао, али изгледа да није било суђено", рекао је Бекам.

"Сигурно је невероватан осећај провести у клубу толико колико је провео Рајан Гигс. Рајан је веома дуго у клубу, и остаће део Јунајтеда до краја живота".

Нова (стара) епизода у Бекамовом животу почела је од Нове године. Поново на позајмици у Милану, где ће покушати да помогне и клубу, који не игра сјанјно, и себи како би се нашао у репрезентацији Енглеске у Јужној Африци.

"Знам да морам да напорно радим и играм за Милан и на то сам спреман како би се нашао у Јужној Африци. Сви знају да ћу дати све од себе како би се наметнуо Капелу", рекао је Бекам, који је забележио 115 наступа за Енглеску, што је највише до сада, не рачунајући голмане.

Играо је за Јунајтед, Реал Мадрид, Лос анђелес Галакси и Милан, али ништа му не причињава задовољство као играње за своју земљу. 

"Одувек говорим да желим да будем на располагању селектору, било да играм, или да сам на клупи. Играм срцем и са великом страшћу за своју земљу, и желим да будем део екипе која иде у Јужну Африку", закључио је Бекс.

Бекам је из Јунајтеда прешао у Реал Мадрид 2003. године, након тешке свађе са Сер Алексом Фергусоном, у којој је Бекам извукао дебљи крај. Свађа у свлачионици донела је Бекаму неколико копчи изнад ока (што је Фергусонб демантовао, рекавши да је у питању само огреботина) од копачке којом га је "случајно" погодио Фергусон. Недуго затим, Бекам је продат "краљевском" клубу.

Бекам и Фергусон закопали су ратне секире, и инцидент описали као "обичан инцидент, који се често догађа у свлачионици", и да су врло брзо прешли преко тога.

Дејвид Бекам је дебитовао за "ђаволе" са 17 година, врло брзо постао најпопуларнији играч у тиму, али се Фергусону није допадало Бекамово понашање ван терена, односно маркетиншка експлоатација играча.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи