Сан о Јужној Африци постаје јава

Мајклу Овену Светско првенство у Јужној Африци измиче из прстију. Фантастични Вејн Руни „закуцао" Овена на клупу. Или Руни, или Овен, рекао Фергусон.

Од доласка у Манчестер јунајтед, све очи су упрте у Мајкла Овена.

Многи су очекивали да ће овај „расни" стрелац поново оживети, и да ће се наметнути Алексу Фергусону, и селектору Енглеске Фабију Капелу.

Међутим, Шкот му не даје превише прилике да покаже шта уме, а мало утакмица у ногама удаљавају Овена од авиона за Јужну Африку.

Селектор Енглеске Фабио Капело одавно је рекао да неће звати играче који не играју за свој клуб, а у ту категорију спада и Овен, који не игра често.

Сер Алекс Фергусон је свестан да Овен жели на Светско првенство, али му је тешко да уклопи екипу, тачније Овена уз феноменалног Вејна Рунија.

"Наравно да је Мајклу жеља да игра на Светском првенству, и ми ћемо пробати да га пошаљемо у Јужну Африку. Међутим, тешко је наћи места у екипи када је ту Руни. Веома су сличан тип играча, а мени треба Бербатов као други шпиц. Уколико играју заједно, онда морам да повучем Рунија дубље у терен, а највише волим када је у самом шпицу", објаснио је Фергусон.

Овен је неколико пута у дресу Јунајтеда показао да није за бацање, нарочито против Волфсбурга када је постигао хет-трик у Немачкој.

Иако му Светско првенство измиче из руку, Овен је узоран фудбалер, и прави професионалац, тврди Фергусон.

"Мајкл је део екипе, и одрађује свој задатак. Међутим никада није направио проблем, никада није пропустио тренинг. Одлично ради и тренира, и наравно да чека шансу", закључио је Фергусон.

Мајкл Овен је на 89 утакмица за репрезентацију Енглеске постигао 40 голова, и четврти је стрелац у историји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи