Паника на Енфилду

Лешинари круже над Енфилдом. Највећи европски клубови помно прате ситуацију у Ливерпулу и чекају прилику да одведу Џерарда и Тореса. Менаџер Бенитез уверен да ће се докопати Лиге шампиона, али су му медији већ пронашли замену.

Ужасно стање на Енфилду, на лето би могло да постане још горе. Могући одласци најбољих играча, и миљеника навијача Стивена Џерарда и Фернанда Тореса, уколико се Ливерпул не докопа бар четвртог места у Премијер лиги и учешћа у Лиги шампиона.

Жозе Мурињо жели да зада финални ударац Ливерпулу. Уколико "црвени" не успеју да се пласира у Лигу шампиона, покушаће да им узме срце и душу тима, Стивена Џерарда, пишу британски медији.

Мурињо је велики поштовалац Стивена Џерарда, кога је покушао да доведе још док је био менаџер Челсија.

Масимо Морати је поручио раније Португалцу да му неће обезбедити новац за појачања у јануару, међутим, до лета има времена да сакупи паре, а свакако да када је у питању капитен "црвених" неће жалити ни евро.

Познато је да се већ неколико година и други велики европски клубови гурају и лактају у потери за Џерардом. Катастрофална форма и стање у најтрофејнијем енглеском клубу најављују исту причу и ове сезоне.

Свакако да ће Џерард бити главна тема наредног лета, нарочито ако буде блистао на Светском првенству у Јужној Африци. Најгласнији је до сада био Челси, који је неколико пута покушавао да приволи вечног капитена са Енфилда, али им до сада није полазило за руком.

И други клубови су покушавали да доведу Џерарда, најконкретније Реал, Барса и Интер, чије је понуде Џерард без много размишљања одбио у протекле две године.

Међутим, медији у енглеској наводе да је, колико год то немогуће звучало, растанак Џерарда и Ливерпула могућ, поготово уколико Џерард примети по повратку са "црног континента" да Ливерпул нема снаге и не може да испуни његове амбиције, а то је титула у Енглеској.

Наравно, навијачи Ливерпула не могу да замисле како би клуб изгледао без капитена и легенде клуба, и дефинитивно не желе да помисле, а камоли да поверују у овакав сценарио.

Такође, лојалност још једног миљеника навијача, Фернанда Тореса је на великом испиту, а медији у Енглеској наводе да је "Ел нињо" запретио одласком уколико тим у најскорије време не поправи форму.

Рафа Бенитез већ је одбио понуду од читавих 70 милиона евра од богатих шеика из Манчестер ситија.

Челси такође вреба и чека праву прилику да се приближи шпанском голгетеру и питање је тренутка када ће "ситијевци" и "плавци" послати нову понуду.

Торес је неколико пута нагласио да нема жељу да иде из клуба, али у последње време све су чешће информације британских медија да је Шпанац незадовољан играма клуба. Недавно је са Ливерпулом потписао нови уговор, тако да је евидентно да му новац није мотив.

Рафи се клима столица

Упркос великој жељи да остане, која је евидентна, веома је могућ растанак са "црвенима", нарочито када се узме у обзир да је Торес прешао у Ливерпул из мадридског Атлетика, за који је навијао од малих ногу, из истог разлога.

Посртање Ливерпула, које у овом тренутку изгледа незаустављиво, управо поставља Шпанца у незгодну ситуацију, у којој мора да одлучи разумом или срцем.

Како је ова сезона изгубљена, јер су шансе за освајање неког трофеја равне нули, и Џерард и Торес пред почетак нове сезоне желе да виде да ли ће клуб обезбедити новац за звучна појачања и каква је судбина менаџера Бенитеза, у чију су одбрану стали након серије лоших игара екипе.

Обојица пружају подршку Рафи Бенитезу, за кога бар медији у Енглеској немају више стрпљења. Већ су кренуле спекулације ко би могао да га наследи на клупи Ливерпула, а фаворит је Мартин О'Нил.

Бенитез је нагласио да не резмишља о отказу, и верује да његова екипа може да се домогне Лиге шампиона. Покушава да мотивише играче појединачним разговорима са играчима, и Џерард и Торес су свесни да морају да поправе форму како би помогли тиму да оствари зацртано.

"Када сам стигао, било је тешко пласирати се међу четири најбоље екипе. Од тада играмо у Лиги шампиона пет година за редом, што је огроман успех. Сада људи очекују од нас да исто понављамо сваке године. А то је веома тешко јер нисмо у доброј финансијској ситуацији", рекао је Бенитез.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи