И Деки дао гол године

Најбољи гол године постигао Дејан Станковић. Најпотцењенији тренд светског фудбала, васкрснуће фудбала у земљама бивше Југославије. Словенија и Србија на Светском првенству, БиХ остала на корак до подвига, пише британски "Фор фор ту".

Најбољи погодак у прошлој сезони, према мишљену британског магазина "Фор фор ту", постигао је капитен српске репрезентације и играч Интера Дејан Станковић, који је средином октобра савладао голмана Ђенове Амелију ударцем са средине терена.

Истовремено, британски магазин сматра да васкрснуће репрезентација и талас сјајних играча са простора бивше Југославије представља "најпотцењенији тренд" светског фудбала, објашњавајући да ће две државе настаје распадом СФРЈ, Србија и Словенија учествовати на Светском првенству у фудбалу, као и да је БиХ остала на корак до подвига.

"Заборавите Барселонину академију", пише "Фор фор ту", наводећи да је бивша Југославија највећи извор талентованих фудбалера у Европи, која је изнедрила Едина Џека, Едуарда, Ведада Ибишевића, Нику Крањчара, Милоша Красића. Луку Модрића, Звјездана Мисимовића, Ивицу Олића, Миралема Пјанића, Дарија Срну и Немању Видића.

"А ту су и они који вуку корене из старе Титoве земље, као Златан Ибрахимовић и Бојан Кркић", наводи магазин, наглашавајући да ће Сер Алекс Фергусон, уколико у јануару доведе Уроша Ћосића, у тиму имати тројицу Срба.

"Та трака за производњу играча не показује знаке умора", пише британски лист.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи