Групна фаза у бројкама

Екипа Бордоа најуспешнија је од 32 тима која су наступила ове сезоне у групној фази Лиге шампиона. Кристијано Роналдо је најбољи стрелац. Укупно постигнуто 238 голова на 96 мечева.

Највише бодова у групној фази сакупила је екипа Бордоа, укупно 16. Шампион Француске забележио је пет победа, уз један нерешен резултат, што их је довело до бројке од 16 бодова.

Најслабије екипе ове сезоне су Дебрецин и Макаби из Хаифе. Мађарски и израелски представник нису освојили нити један бод. Пре њих такав "успех" остварило је још осам тимова: Динамо Кијев, Левски, Рапид, Андерлехт, Бајер Леверкузен, Спартак Москва, Фенербахче и Кошице.

Дебрецин је и екипа која је примила највише голова, чак 19. Били су више спаринг партнери него противници осталим екипама, и Дебрецин је једна од најлошијих екипа у историји Лиге шампиона.

Бордо се одлично показао и у одбрани. Примили су само два гола, а звезде "краљевског" клуба су се поштено распуцале, и постигли су укупно 15 голова.

Најскупљи играч света, Кристијано Роналдо најбољи је стрелац досадашњег такмичења, са 6 постигнутих долова.

Међу асистентима, најбоље су се показали Луис Фабијано (Севиља), Томаш Нецид (ЦСКА Москва), Хуан Варгас (Фиорентина) и Вендел (Бордо), сви са по четири асистенције.

Звучи невероватно, али је ветеран Филипо Пипо Инзаги рекордер по броју офсајда. Шалу на страну, то је и очекивано од Инзагија, који је у недозвољеној позицији ухваћен 14 пута.

Летошње појачање Јувентуса, Бразилац Дијего, најфаулиранији је играч у групној фази. Јувентус се није прославио ове сезоне, самим тим ни Дијего превише, али ако му је за утеху, може да се похвали податком да су га противнички фудбалери фаулирали 29 пута.

Мадридски Атлетико, велико разочарање ове сезоне, трудио се до последњег даха, што доказује и чињеница да је Дијего Форлан упутио највише удараца ка голу, чак 31. Такође, Форлан је и први по броју удараца у оквир гола (15), и удараца ван оквира гола (16).

Екипа која је највише контролисала игру, односно која је имала највише лопту у свом поседу је Барселона. Каталонци су у просеку имали лопту у ногама 69 одсто времена.

Врло занимљиво, друга екипа је Ливерпул, који је сигурно највише разочарао, са 59 одсто.

1-100

1 - Голман Стандарда Синан Болат је први голман који је постигао гол из игре у групној фази Лиге шампиона.

2 - Видели смо и два хет-трика. Први је постигао Графите из Волфсбурга, а други Мајкл Овен из Манчестер јунајтеда

2.48 - Просек голова по утакмици је 2.48. На укупно 96 мечева, пало је 238 голова.

3 - Најмање жутих картона уписали су фудбалери Ливерпула, само три.

4 - Четири екипе су избориле пласман у наредну рунду, а у групну фазу су дошле кроз квалификације. То су Арсенал, Олимпик Лион, Штутгарт и Олимпијакос.

5 - Хет-трик Мајкла Овена изједначио је Манчестер јунајтед и Барселону по броју хет-трикова у Лиги шампиона. Обе екипе имају по пет.

7 - Седам екипа, од осам носилаца пласирало се у осмину финала. Једино Ливерпул није успео.

8 - У нокаут фазу пласирале су се екипе из осам земаља, из Енглеске, Француске, Немачке, Италије, Грчке, Португала, Русије и Шпаније.

11 - Манчестер јунајтед и Барселона су по 11. пут освојили прво место у групи.

13 - Реал Мадрид се пласирао у осмину финала 13. годину за редом, што је апсолутни рекорд.

45 - Кристијано Роналдо постигао је гол на сваких 45 минута. Иако је започео само половину утакмица, Роналдо је постигао шест голова у 270 минута, колико је укупно провео на терену.

51 - У последњих 15 минута утакмица постигнут је укупно 51 гол. Између 61. и 75. минута постигнуто је 36 голова.

66 - Нападач Реала, Раул Гонзалес, са два постигнута гола у групној фази, дошао је до броја од укупно 66 голова у Лиги шампиона. Такође, има и највише наступа, 129. (Гледа се само од групне фазе, па надаље).

100 - Нападач Динама Андреј Шевченко забележио је 100. наступ у Лиги шампиона, у утакмици против Барселоне. Придружиће му се врло брзо и голман Реала, Икер Касиљас, већ на следећем наступу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи