ЦСКА може да одахне

Европска фудбалска унија (УЕФА) неће искључити московски ЦСКА из Лиге шампиона због тога што су двојица фудбалера тог клуба суспендована због кршења допинг правила.

На допинг контроли после утакмице Манчестер јунајтед - ЦСКА утврђено је да су Сергеј Игнашевич и Алексеј Березуцки користили лек против прехладе "судафед". Иако се он не налази на листи забрањених препарата и не тетира се као допинг средство, клупски лекари су имали обавезу да медицинску службу Уефе обавесте да су га преписали играчима.

У седишту Уефе у Ниону данас је саопштено да је ЦСКА на тај начин прекршо процедуру, али да прекршај није толико тежак да би клуб био искључен из такмичења.

Према правилнику Уефе, клуб може да буде искључен из еврокупова уколико најмање двојица његових фудбалера буду позитивна на допинг средства која се налазе на листи забрањених.

Пошто то сада није случај, казна може да буде изречена само двојици фудбалера, а према правилнику Березуцком и Игнашевичу прети забрана наступа у свим такмичењима до годину дана, али је могуће да добију само опомену.

Суспендовани фудбалери ЦСКА биће саслушани 17. децембра, након чега ће Дисциплинска комисија Уефе донети одлуку о евентуалној казни.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи