Скенирање тренера

Чишеница је да су у досадашњих пет кола Лиге шампиона, тренери скренули већу пажњу јавности, чак и од својих прескупо плаћених фудбалера.

Тако је, на пример, тренер Фиорентине Ђезаре Прандели успео да од екипе којој пре почетка овогошњег такмичења нико није приписивао улогу фаворита, направи један од најефикаснијих и најуигранијих тимова групне фазе Лиге шампиона.

Колико је Пранделијева улога значајна, довољно говори податак да Муту, Ђилардино, Варгас, Јоветић, Маркиони и остали играчи, коло пре краја групне фазе заузимају прво место у групи Е, испред Лиона и трећепласираног Ливерпула. Уз то, Фиорентина је једна од најефикаснијих екипа досадашњег дела Лиге шампиона, са скором од 12 датих и шест примљених голова.

Ливерпул је најнепријатније изненађење прве фазе. Изабраници искусног Рафаела Бенитеза заузели треће место у Е групи, те ће у наставку сезоне морати да преонађу утеху у Лиги Европе.

Тренер Интера Жозе Мурињо и стратег Барселоне Ђосеп Гвардиола могли би да поделе тугу са Бенитезом, јер ни такве тренерске величине, у чијим редовима играју неки од најскупљих фудбалера данашњице, нису осигурали пласман мећу 16 најквалитетнијих тимова.

Интер у последњем колу Ф групе дочекује Рубин из Казања, док Барселона гостује Динаму из Кијева. И Интер и Барса морају да дођу до сва три бода на тим утакмицама, колико не желе да разочарају своје милионске армије навијача.

Челси је са Анћелотијем на челу, сигурним играма из кола у коло, доминирао групом Д. Пратио га је Порто који је такође, лакше него што се очекивало, стигао до осмине финала.

Фаворити групе Ц Милан и Реал из Мадрида муку муче са Олимпиком из Марсеља. Пелегрини не успева баш у сваком мечу да у своју концепцију игре беспрекорно уклопи Каку, Бензему, Ђабија Алонса, Кристијана Роналда и остале супер звезде. Навијачи Мадриђана имају разлога за забринутост. Пелегрини има подршку својих фудбалера, али колико ће се управа клуба задовољити просечним партијама знаћемо у наставку сезоне.

Милан је са Леонардом на клупи добио дозу опуштености у игри, али ни скуп звезда у црно-црвеном дресу, баш као ни Реал, још увек није успео да се домогне осмине финала.

Арсенал ће са Венгером на клупи тражити прилику из сенке у нокаут фази, јер су популарне ,,Топџије'' врло лако изборили пласман мећу 16 најбољих. У првих пет Х групе само су једном одиграли нерешено, уз фантастичну гол разлику од 12 датих и свега четири примљена гола.

Најзанимљивији дуел последњед, шестог кола Лиге шампиона одиграће се у Торину, где ће се у оквиру А групе, за друго место и пласман у осмину финала борити Јувентус и Бајерн из Минхена. Ћиро Ферара у својој дебитантској сезони на клупи ,,старе даме,, као да стиче неопходно искуство за наставак тренерске каријере. То не задовољава амбиције  клуба какав је Јувентус. Ферара ће праву прилику за доказивање имати управо у дуелу против Бајерна.

Са друге стране, Лују Ван Галу већ траже наследника на клупи минхенског гиганта. Уколико не успе да тријумфује у Торину у последњем колу и одведе тим у осмину финала, Ван Галови дани на клупи Бајерна, бар према писању немачке штампе и дефинитивно ће бити одбројани.

Подсећања ради, Бордо је већ обезбедио пласман у осмиу финала као први тим групе А.

Последње, шесто коло Лиге шампиона одиграће се осмог и деветог децембра, када ћемо сазнати имена свих 16 клубова који ће наставити такмичење у овогодишњем циклусу најквалитетнијег клупског такмичења Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи