Читај ми!

Јувентус граби ка финалу, неумољиви Игуаин

Фудбалери Јувентуса славили су у Кнежевини победу против Монака са 2:0 (1:0) и направили крупан корак ка финалу Лиге шампиона. Стрелац оба гола био је Гонзало Игуаин. Реванш у Торину на програму је наредног уторка.

Велики Јувентус је стигао до два гола предности, без примљеног гола, на гостујућем терену против највећег изненађења досадашњег дела Лиге шампиона екипе Монака. Стрелац оба гола био је Игуаин.

После почетног одмеравања снага у коме је Јувентус имао нешто више од игре, Монако је ипак први озбиљније запретио преко Мбапеа, али је Буфон успео да сачува своју мрежу.

На обе стране је настављена опрезна игра, у којој су екипе вребале своје шансе да угрозе гол противника. Јувентус је деловао конкретније, а муњевиту контру, у којој су два пута одиграли петом, у 29. минуту гости су крунисали поготком. Стрелац је био Игуаин.

Након постигнутог гола Јувентус је успео да умири игру и затвори све прилазе ка Буфону, а претио је, углавном, из контранапада. Монако је покушавао, пре свега по десном боку, али није успео да створи изгледнију шансу за гол. Па се на одмор отишло при вођству гостију.

На самом старту другог полувремена, Монако је имао велику прилику за изједначење. Силва је додао до Фалкаа у казненом простору, међутим, његов шут је зауставио Буфон.

Јувентус је претио из контранапада, а једну изгледну прилику пропустио је у 54. минуту, када је Субашић успео да заустави шут Маркизија. Већ у наредном нападу поново је у шанси био Мбапе, али није успео да пронађе пут лопти до мреже Буфона.

Када се очекивало да Монако још јаче притисне, уследио је прави шок. Мат у три потеза играча Јувнтуса. Дибала користи грешку одбране Монака, додаје до Данија Алвеса. Овај на ивици петерца проналази Игуаина, који смешта лопту иза Субашића. Играо се 59. минут.

Монако је покушао да спаси шта се спасти може, међутим, искусна екипа Јувентуса одлично је бранила све прилазе свом голу и мирно привела меч крају.

Ток меча:

22.30 – Монако у финишу сусрета прпушта неколико прилика из прекида.

22.23 – Јувентус приводи меч крају одбијајући све нападе Монака.

21.58 - ГОООЛ! Јувентус води са 2:0. Свој други погодак постигао је Игуаин у 59. минуту. Мат у три потеза, Дибала до Дани Алвеса, који на ивици петерца проналази Игуаина, коме није било тешко да савлада Субашића.

21.53 – По једна акција на обе стране. Прво је шут Маркизија, Субашић успео да га заустави. Неколико тренутака касније одбрана Јувентуса је успела да неутралише ударац Мбапеа.

21.47 – Велика шанса за домаћина. Силва додаје до Фалкаа, који избија испред Буфона, али је голман Јувентуса зауставио његов ударац.

21.45 – Почело је друго полувреме у Монаку.

21.30 – Полувреме. Монако – Јувентус 0:1.

21.13ГОООЛ! Јувентус води са 1:0, стрелац је Игуаин. Минут 29. Сјајан контранапад. Лопта се брзо кретала, две пете и на крају је Игуаин прецизан. Игуаину је то четврти погодак ове сезоне у Лиги шампиона.

21.05 – Фалкао проналази Глика у шеснаестерцу, али овај главом није успео да погоди мрежу.

21.01 – Велика шанса за Монако. Сјајан центаршут са десне стране, на лопту је налетео Мбапе шут, али Буфон је поново на висини задатка.

20.58 – Монако је одговорио већ у следећем нападу. Мбапе се нашао сам испред голмана Јувентуса, захватио је лопту главом, уследила је одбрана Буфона.

20.57 – После почетног одмеравања снага бележимо прву шансу за Јувентус, који запретио преко Алвеса. 

20.45 – Почео је меч Монако – Јувентус.

20.40 – Историјски меч за голмана Јувентуса Буфона. Наиме, ово је његов 100. меч у Лиги шампиона.

20.25 – Састави тимова:

Монако: Субашић, Дирар, Жемерсон, Глик, Сидибе, Силва, Бакајоко, Фабињо, Лемар, Мбапе, Фалкао;

Јувентус: Буфон, Алвес, Барзаљи, Бонучи, Кјелини, Сандро, Маркизио, Пјанић, Дибала, Манџукић, Игуаин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару