Буфон: Нисам очекивао да у двомечу не примим гол

Голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон рекао је после пласмана у полуфинале Лиге шампиона да је његова екипа у двомечу показала да је у последње две године много напредовала, као и да није очекивао да ће двомеч с Каталонцима завршити без примљеног гола.

"Наш успон је почео пре пар година и мораће да се настави. Сама чињеница да смо зауставили Барселону да не дође до гола у 180 минута игре јесте показатељ да смо веома добри. После победе у првом мечу од 3:0 мислио да сам да имамо добру прилику да се пласирамо у полуфинале, али искрено, нисам мислио да на Ноу кампу нећемо примити гол", рекао је Буфон новинарима после меча.

Јувентус се синоћ пласирао у полуфинале Лиге шампиона елиминисавши Барселону. "Стара дама" је укупним резултатом 3:0 победила каталонски клуб, а синоћ је на стадиону Ноу камп било нерешено без голова.

"Наш приступ је био одличан и то доприноси још већем самопоуздању, а посебно јер је то највероватније најбољи тим на свету. Судбина је сада у нашим рукама, али морамо то да контролишемо. Постајемо прави европски тим, тако што стално вршимо притисак, стварамо шансе и контролишемо утакмицу", рекао је капитен Јувентуса.

Поред Јувентуса, у полуфиналу Лиге шампиона пласирали су се Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Монако. Жреб за полуфиналне утакмице одржаће се у петак.

"Нисам желео да се састанемо са Лестером у четвртфиналу, било би тужно да у мечевима са Енглезима окончамо ту бајку. Добра ствар је што смо играли против Барселоне и што смо избацили једног таквог противника. Добили смо самопоуздање и што се тиче полуфиналног жреба немам жеље, једноставно се радујем предстојећим утакмицама", рекао је Буфон.

Десни бек Јувентуса Дани Алвес рекао је да је срећан што је његов тим у полуфиналу, али да је такође и болно избацити из такмичења тим за који је раније наступао.

"Било је тешко, али сам срећан због клуба и саиграча. Претходно вече ми оставља горко-слатки укус, сетио сам се времена проведеног на Ноу кампу. Болно је, али то је део наше професије", рекао је Алвес.

На питање шта је рекао Нејмару, такође и бившем саиграчу из репрезентације, Алвес је казао да је покушао да га утеши.

"Само сам му рекао да је ово један пораз, ништа више од тога, и да мора да настави даље", казао је десни бек Јувентуса.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару