Тухел критиковао Уефу: Осећали смо се као да нас игноришу

Тренер фудбалера Борусије из Дортмунда Томас Тухел оштро је критиковао одлуку Европске фудбалске уније (Уефа) да се меч Лиге шампиона између његове екипе и Монака игра само 24 сата после напада у коме је један фудбалер повређен.

"Волели бисмо да смо имали више времена да све то сваримо, али нису нам дали времена. Рекли су нам - сутра треба да играте", рекао је Тухел после меча.

Борусија је изгубила на свом терену од Монака са 2:3 у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона.

Фудбалери Борусије и Монака одиграли су меч непуна 24 сата након експлозија у близини клупског аутобуса немачке екипе.

Препун стадион је играче дочекао овацијама, а играчи Борусије су на загревање изашли у мајицама са ликом Марка Бартре, повређеног у јучерашњем нападу.

"Осећали смо се као да нас игноришу. Нису нас питали за мишљење, одлучили су то у Швајцарској (у седишту Уефе). Неколико минута после напада, рекли су нам да треба да играмо, као да је неко бацио конзерву пива на аутобус", рекао је Тухел.

Уефа је у уторак отказала меч, али је истовремено најавила да се утакмица одлаже за среду у 18.45, односно мање од 24 сата после напада.

"Ради се о нашем сну да играмо у полуфиналу Лиге шампиона и волели бисмо да смо могли да играмо на нашем најбољем нивоу, да будемо компетитивни", рекао је тренер Борусије.

Тухел је дозволио својим играчима да кажу ако нису спремни да играју. Ниједан играч, међутим, није то искористио, рекао је он.

Тренер Монака Леонардо Жардим је рекао да се после ове утакмице неће памтити резултат, већ оно што се десило у уторак.

"Припремити овај меч је било тешко. Јуче су наши играчи звали пријатеље, породицу, ниво концентрације је пао. Навијачи Монака су оставили врло добар утисак, врло сам задовољан ставом наших навијача и нашег тима", рекао је Жардим.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару