Нови терористички напад на навијаче Реала у Ираку

Нови терористички напад у Ираку за своју мету имао је навијаче мадридског Реала, окупљене да посматрају финале Лиге шампиона. "Марка" преноси да је дванаесторо њих страдало, односно да је још петоро повређено.

Присталице „лос бланкоса" су се окупиле у селу Нахер ал Имам, 35 километара североисточно од Бакубе, главног града провинције Дијала у источном Ираку, како би погледале финале Лиге шампиона.

У овом тренутку није лако одредити колико је навијача страдало, јер бројеви варирају од извора до извора. Како преноси шпанска „Марка", најмање 12 навијача је погинуло а још петоро њих је повређено у новом оружаном нападу, другом у последњих месец дана на присталице „лос меренгеса" у овој земљи.

Напад се догодио непосредно уочи извођења једанаестераца на Сан Сиру, који су касније резултирали тријумфом Реала.

„Марка" преноси да су присутни имали између 18 и 30 година, као и да су „приредили скромну забаву". Изненада, у просторије су улетеле наоружане особе и отвориле ватру, након чега су побегле.

Управитељка провинције Дијала, Музана ал Тамими, објавила је за ирачки „Ал Мада Прес" да је циљ овог напада уношење немира и страха међу различитим групама становништва, као и да већина доказа упућује на то да је за напад одговорна терористичка организација Исламска држава.

Према ИД, фудбал је "анти-муслиманска" активност и као такву је треба не само избегавати, него и осудити. 

Флорентино Перес је јуче титулу првака Европе посветио убијеним навијачима Реала у првом терористичком нападу у Ираку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи