Реалов пут до финала - брзо, снажно, убојито...

Најбољи су европски клуб у историји са десет титула шампиона Европе, па само учешће Реала у финалу Лиге шампиона не представља велико изненађење. Ове године "краљеви" мељу све пред собом.

Познато је да Реал увек тежи врхунском, најбољем, атрактивном... Ове сезоне у Лиги шампиона то су успели, а посебно импонује одбрана Мадриђана, која је капитулирала у само два меча.

Почетак није био тежак. Почетне победе против Шахтјора (4:0) у Мадриду и Малмеа (2:0) у Шведској дали су крила играчима Реала да оду до краја.

Уследио је двомеч са Пар Сен-Жерменом. У Паризу није било голова, док је у Мадриду Реал славио са 1:0 голом Наћа, па је већ практично било обезбеђено прво место у групи А.

Уследила је победа на гостовању Шахтјору (4:3), а испоставиће се да је то био један од два меча на којој је одбрана Реала примила гол у Лиги шампиона ове сезоне.

За крај је савладан и нејаки Малме са 8:0, па су Мадриђани у нокаут фазу такмичења ушли пуни самопоуздања.

У осмини финала протвник је била Рома, а Мадриђани су забележили две рутинске победе истим резултатом (обе по 2:0).

Четвртфинални дуел са Волфсбургом било је право мучење за Реал. "Вукови" су на свом терену славили са 2:0, да би у реваншу експлодирао Кристијано Роналдо, који је са три поготка донео полуфинале свом тиму.

Противник у полуфиналу био је Манчестер сити. Две неизвесне утакмице одигране су у Манчестеру и Мадриду, а једини погодак у двомечу дело је везисте "грађана" Фернанда, који је постигао аутогол и послао Реал у велико финале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи