Какав Бајерн, каква Барса - Атлетико је у финалу!

Када једна екипа на путу до финала елиминише Барселону и Бајерн – нико не може да каже да је ту незаслужено. ПСВ, Бенфика, Астана и Галатасарај, само су успутне "жртве" Симеонових момака.

Атлетико из Мадрида игра финале Лиге шампиона против градског ривала Реала, а када се освренемо на сезону иза нас, јасно је су "јорганџије" у Милану више него заслужено.

Атлетико је у ову сезону Лиге шампиона ушао са променљивим играма. На старту такмичења савладан је Галатасарај у Истанбулу (2:0), али су "јорганџије" већ у следећем мечу шокирали своје навијаче - пораз од Бенфике (2:1) на "Калдерону".

Уследила су два меча са Астаном, дебитантом у елитном такмичењу. У Мадриду је забележена лака победа од 4:0, док су у Казахстану мреже мировале.

Последња два кола одлучивала су о пласману у групи Ц Лиге шампиона, а Атлетико је тада био на нивоу. Галатасарај је савладан са 2:0, док је у последњем колу Бенфики у Лисабону враћено истом мером (2:1 за Атлетико).

Жреб је одлучио да противник у осмини финала буде холандски ПСВ. У Мадриду су били задовољни срећом, али су мечеви против "филипсоваца" били далеко тежи него што је било ко очекивао.

У првом мечу у Ајндховену није било голова. Када су сви већ видели лаган посао за Симеонеову екипу у реваншу, заказао је напад. После 90 минута игре није било голова, исти резултат је остао на снази и после продужетака, да би учесника четвртфинала одлучили једанаестерци - Атлетико је славио 8:7.

А онда, у четвртини финала, противник је Барселона. "Камп Ноу" је био спреман за спектакл, а у таквој поставци главну улогу је изабрао Фернандо Торес.

"Ел Нињо" је постигао рани гол за Атлетико, али је онда успео да почетнички заради два жута картона и остави саиграче бројчанјо ослабљене на терену. Барса је то искористила и резултатом 2:1 кренула на реванш у Мадрид.

Велика борба виђена је на "Калдерону". Атлетико је голом најбољег стрелца Гризмана повео са 1:0 у финишу првог дела игре. У наставку је Барса нападала, да би Гризман са беле тачке у самом финишу меча послао "јорганџије" у полуфинале.

А у полуфиналу - минхенски Бајерн. Атлетико је Баварце дочекао у сјајном амбијенту, па ни резултат није изостао. Гол Саула Нигеза био је довољан за минималан тријумф, али Симеоне је био срећнији што његов тим није примио гол.

Бајерн је изузетно ангажовано ушао у меч, повео голом Ћабија Алонса, а онда се догодио можда и кључни детаљ за исход полуфинала - Томас Милер је промашио пенал.

У наставку Гризман постиже гол одлуке, а Левандовски поставља коначан резултат - 2:1 за Бајнерн, Атлетико је у финалу!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи