Бејл: Зидан нам је дао слободу... а ми њему победе

Нападач (или везиста, имајући у виду на који начин у Реалу тумачи своју позицију на десном крилу) Мадриђана Герет Бејл рекао је да је Зинедин Зидан одмах по доласку у клуб играчима дао слободу на терену, што је и резултирало низом победа.

"Сада играмо са више самопоуздања, са пуно више слободе. Очито је да сви играмо боље, не само ја, него и остали играчи. Верујемо да ће се то одразити и у финалу Лиге шампиона и да ћемо освојити трофеј", рекао је Бејл.

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид у суботу од 20.45 играју финале Лиге шампиона у Милану.

"Утакмице против Атлетика су увек физички напорне, чврсте. То је изразито одбрамбена екипа и није их лако победити. Али знамо пуно о њима, знамо како ће изгледати та утакмица. Биће узбудљиво", рекао је Велшанин.

Атлетико је у Примери примио најмање голова, 18 у 38 утакмица, док је у Лиги шампиона на домаћем терену сачувао мрежу против Астане, Галатасараја, ПСВ-а и Бајерна из Минхена.

"Свесни смо да нам неће пружити пуно прилика, па ћемо морати да искористимо шансу чим се укаже. Припремамо више варијанти, можемо да нападамо из контранапада, али и да чувамо лопту у свом поседу, чекајући да се негде отвори простор", додао је Бејл који је ове сезоне у 30 мечева постигао 19 голова и 14 пута асистирао.

Реал и Атлетико су 2014. године играли финале Лиге шампиона у Лисабону. Мадридски црвено-бели су водили са 1:0 до 93. минута, када је Лука Модрић извео корнер, а Серхио Рамос изједначио и одвео утакмицу у продужетке. Бејл је главом погодио за 2:1, након чега је Реал славио са 4:1. Играч утакмице, и званично и у мислима навијача, био је Анхел Ди Марија. Одмах негде до њега био је и Бејл.

"Имам у глави успорени снимак. Лопта је била дуго у ваздуху, имам осећај да сам и ја био у скоку читава два дана. Имао сам добар контакт са лоптом, послао сам је у мрежу, што нам је донело вођство", рекао је Бејл и додао да ће та утакмица имати утицаја и на сутрашњу.

Велшанин је истакао да сви играчи Реал Мадрида једва чекају утакмицу.

"Верујем у победу јер сада дефинитивно имамо више слободе да се изразимо на терену. Када са таквом слободом и самопоуздањем која иде уз њу изађеш на терен, оствариш најбољи резултат. То смо посебно добро могли видети у другом делу сезоне. То је разлог зашто је наша игра сада боља него у на почетку", рекао је Бејл.

Када се говори о Реал Мадриду, говори се углавном о појединцима, док Атлетико краси колектив, али Бејл наводи да и они сада више изгледају као тим.

"Као тим смо сада пуно бољи. Ово је наш најбољи тренутак, налазимо се у најбољој форми до сада и дефинитивно се осећамо као целина, као тим. Дакле, остаје нам само да победимо у суботу", закључио је Бејл.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи