Читај ми!

Гвардиола: Мисија није испуњена, али поносан сам

Тренер Бајерна Пеп Гвардиола рекао је да његова мисија у том клубу није испуњена јер није освојио Лигу шампиона, али да је поносан на своје фудбалере. Бајерн се није пласирао у финале Лиге шампиона, пошто је након пораза са 1:0 у првом сусрету, у реваншу на свом стадиону са 2:1 победио Атлетико Мадрид.

"Моја мисија у Бајерну вероватно није испуњена, али био сам веома срећан овде. Амбиција је била Лига шампиона. Посао ми је био да помогнем играчима што више могу да освоје што је више могуће. Дао сам све од себе и не жалим", рекао је Гвардиола после елиминације у полуфиналу.

Гвардиола, који ће наредне сезоне водити Манчестер сити, рекао је да је поносан на своје играче и начин како су играли.

"Када играш добро, можеш да будеш поносан. Атлетико је веома јак тим. Бајерн има велику будућност, најгори пораз је када одеш кући и мислиш да ниси био добар. То код нас није случај. У сваком случају, Атлетико је заслужио да игра финале", казао је Гвардиола.

Капитен Бајерна Филип Лам рекао је да је немачки клуб дао све од себе.

"Казнили су нас контранападом. Покушали смо све, али то нажалост није било довољно. Остаје горак укус јер смо елиминисани после овако добре утакмице. Штета је што нисмо наградили себе и тренера за добар рад у претходне три године", рекао је Лам.

Томас Милер, који је промашио пенал код вођства 1:0, казао је да је фудбал окрутан спорт.

"Фудбал је понекад тако окрутан. Наравно да сам разучаран што нисам реализовао пенал", рекао је Милер.

Атлетико ће у финалу играти против победника дуела између Реал Мадрида и Манчестер ситија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи