Читај ми!

Пеп Гвардиола и Бајерн Минхен, сад или никад!

Дошао је у Баварску као најбољи тренер на свету. То је и даље, али је број европских титула Бајерна исти онај какав је био пре његовог тренеровања. Пеп Гвардиола мора, тога је и сам свестан, да освоји Лигу шампиона како би се његово време у Немачкој сматрало успешним. Да би у томе успео, за почетак само – "само" – мора да постигне два гола против Атлетико Мадрида.

Фудбалери Бајерна из Минхена су протеклог викенда пропустили шансу да осигурају титулу у Бундеслиги и тада је већ било јасно да су мислима окренути реванш утакмици полуфинала Лиге шампиона против Атлетико Мадрида.

Мадридски клуб је прошле недеље славио са 1:0, а Бајерн ће покушати да избегне да и трећу годину узастопно буде елиминисан од стране неког шпанског клуба – баш у полуфиналу елитног такмичења.

У ремију против Борусије из Менхенгладбаха, Пеп Гвариола је одмарао Ћабија Алонса, Филипа Лама, Артура Видала, Давида Алабу, Роберта Левандовског...

"Утакмица у уторак ће бити другачија, морамо тада да играмо много боље", рекао је Гвардиола, који је у протеклим данима чак рекао да навијачи и медији "могу да га убију ако не успе да избаци мадридски Атлетико".

Бајерн је, од пораза у полуфиналу 2014. године од Реал Мадрида (али какав је само то пораз био), славио у свих 11 утакмица Лиге шампиона на свом стадиону. Међутим, фудбалери шампиона Немачке су морали много да се озноје и против Јувентуса и против Бенфике да би стигли до полуфинала.

"И даље стојимо заједно као тим, али није више лако као што је било", рекао је популарни Raumdeuter, Томас Милер.

Тренер Атлетика, Дијего Ћоло Симеоне, такође је одмарао своје најбоље играче прошлог викенда. Утакмицу против Рајо Ваљекана почела су само четворица фудбалера из поставе која је славила против Бајерна у првом мечу.

Ако је Бајерн прошле недеље имао велики проблем да пробије одбрану Атлетика, сада ће имати још већи, јер се у тим враћа Уругвајац Дијего Годин.

Реванш утакмица полуфинала Лиге шампиона између Бајерна и Атлетика игра се од 20.45 на "Алијанц арени" у Минхену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи