"Тобџије" са АЗ-ом, Јовановић у Атини

Лондонски Арсенал гостоваће АЗ Алкмару у трећем колу Лиге шампиона. Милан Јовановић, са Стандардом гостује Олимпијакосу и нада се новим бодовима.

У трећем колу групе Х Лиге шампиона, АЗ Алкмар дочекује фаворизовани Арсенал.

Арсенал је стартовао са две победе и опуштено са шест бодова очекује меч против АЗ-а. С друге стране АЗ ће морати да освоји неки бод уколико жели наступ и на пролеће у Лиги шампиона. 

Уколико Арсенал освоји свих шест бодова из два меча са АЗ-ом, може се слободно рећи да су осигурали пласман у наредну фазу такмичења.

До сада се никада нису састајали у званичним утакмицама, али у пријатељској утакмици јесу. У августу 2006. Године у Холандији Арсенал је славио са 3:0.

У претходних шест сусрета против Енглеских тимова АЗ није изгубио нити један пре него што се састао са Евертоном пре две сезоне. Пре тога су добили две, а играли нерешено три утакмице.

Арсенал има шарен учинак против Холандских тимова, три победе, два нерешена резултата и два пораза. У свом последњем гостовању у Холандији Арсенал је изгубио са 1:0 у првој нокаут фази Лиге шампиона од ПСВ-а. У реваншу је било 1:1, па је Арсенал завршио такмичење.

АЗ је изгубио само једном у своје 34 утакмице код куће. У децембру 2007. године победио га је Евертон са 3:2 у Купу УЕФА, у утакмицама по групама.

Јовановић у Атини

После одличног старта против АЗ-а и очекиваног пораза од Арсенала, Олимпијакос се нада репризи утакмице из првог кола.

Овог пута долази незгодни Стандард који умало није изненадио фаворизовани Арсенал, али је зато, у другој утакмици, у зауставном времену изједначио против АЗ-а на 1:1.

Велика претња по гол Олимпијакоса свакако ће бити и српски репрезентативац Милан Јовановић који је у изванредној форми.

Ово је прва утакмица ова два клуба у неком од Европских такмичења. Једини пут Стандард је играо против неког Грчког клуба  у Купу УЕФА 1978. против АЕК-а. У другој рунди, Стандард је играо 2:2 са АЕК-ом у Атини, док је код куће славио са 4:1 и прошао у наредну фазу такмичења.

Олимпијакос је 1974. године играо против Андерлехта у Купу шампиона. Претрпео је тежак пораз у гостима са чак 5:1. У реваншу је било 3:0 за Олимпијакос, што је било недовољно за пролаз даље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи