Румуни у Шкотској, Севиља са "швабама"

Ренџерс и Униреа играју за прва три бода у овогодишњој Лиги шампиона. Севиља, која до сада има стопроцентан учинак, покушаће да настави серију у Немачкој, где их дочекује Штутгарт.

Треће коло Лиге шампиона, у групи Г доноси нам дуеле Ренџерса и Унирее, и Штутгарта и Севиље. 

Ренџерс и Униреа имају по бод из две утакмице и надају се да ће из међусобних двобоја, који се играју у распону од две недеље, изаћи као победници. Униреа је изненадила Штутгарт код куће у прошлом колу и нада се бољим играма, док је Ренџерс претрпео тежак пораз код куће од Севиље.

Ренџерс никада није изгубио на свом тлу од тимова из Румуније. Од три утакмице две је добио и једну играо нерешено и то против Стеауе у Лиги шампиона 1995/1996. када је било 1:1 на Ајброксу. Остале две утакмице је добио, у Купу шампиона 1987/1988. и у Купу победника купова 1969/1970.

За разлику од Ренџерса Униреа се никада није састајала са неким Шкотским тимом.

У Лиги шампиона, укључујући и утакмице по групама, Ренџерс је изгубио две од 13 утакмица, победивши пет и играјући нерешено шест утакмица.

Севиља за бодове у Немачкој 

Двобој екипа које не знају за пораз у прва два кола Лиге шампиона. Штутгарт је двапут ремизирао, код куће са Ренџерсом и у гостима са Униреом, док је Севиља била два пута убедљива против Унирее код куће, и против Ренџерса у Шкотској.

Ова два тима су се састала пре скоро годину дана у Купу УЕФА када је Севиља била боља и славила са 2:0.

Штутгарт није добио задње три утакмице код куће против Шпанских тимова. На последњих осам утакмица, код куће и на страни, Штутгарт је тријумфовао само једном и то против Реал сосиједада са 1:0, 1989. године, у четврфиналу Купа УЕФА.

Севиља је гостовала три пута против Немачких клубова. У Купу УЕФА 2006. године, у полуфиналу ремизирала је са Шалкеом, док је у првој рунди савладала Мајнц са 2:0 головима Канутеа. На трећем гостовању Севиља је изгубила од Кајзерслаутерна са 4:0 у трећој рунди такмичења Купа УЕФА 1983. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи