"Црвени" са Лионом, "виола" у Мађарској

Ливерпул дочекује Лион у дербију трећег кола Лиге шампиона. Фиорентина у Мађарској на сва три бода са Дебрецином, који нема шта да изгуби.

У дербију трећег кола Лиге шампиона снаге одмеравају Ливерпул и Лион, чији ће мечеви (два заредом) пуно тога открити у групи Е.

Лион је одлично стартовао и тренутно је лидер са шест бодова, док се Ливерпул "оклизнуо" у Фиренци.

Ливерпул има одличну статистику против Француских тимова. Од једанаест мечева добио је девет. Једини пораз на Енфилду доживео је од Олимпика из Марсеља 2007. године.

Лион је само једном славио на Енглеском тлу, против Блекбурна са 1:0 у Купу УЕФА, у сезони 1998/1999. Лион, такође, има одличан резултат у Лиги шампиона у утакмицама по групама, где је само два пута поражен у последњих 15 утакмица, а славио је десет пута.

Последња шанса за Дебрецин

Дебрецин и Фиорентина ће се састати први пут у својој историји.

Мађарска екипа је лоше стартовала у свом првом учешћу у Лиги шампиона. Поражени су од Ливерпула и убедљиво од Лиона.

Утакмица против Фиорентине је последња шанса да поправе утисак, и можда изненаде са неким повољним резултатом.

С друге стране, Фиорентини одговара само победа за прикључак Лиону. У првом мечу су изгубису у Лиону, али је направили извандредан резултат против фаворизованог Ливерпула и славили са 2:0 головима Јоветића.

Чињеница да је нападачу Ђилардину смањена казна и да може да игра против Дебрецина само повећава шансе Фиорентини за победу. Интересантна група, где ће, очигледно, за прва два места у групи водити Ливерпул, Фијорентина и Лион.

Фиорентина је два пута играла против мађарских тимова. Први пут у Купу купова против Ујпешта у сезони 1961/1962. У првом мечу Фиорентина је славила са 2:0, док је у реваншу такође била боља резултатом 1:0 и тако се пласирала у финале, где је изгубила у две утакмице од Атлетика из Мадрида.

У свом другом сусрету, такође у Купу купова, 1966/1967. Фиорентина је у првој рунди такмичења у два меча изгубила од Гјора. Код куће је славила са 1:0, али у Будимпешти је било 4:2 за Гјор.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи