Гвардиола против Чолоа, Роналдо се враћа у Манчестер!

У полуфиналу Лиге шампиона играће Атлетико Мадрид и Бајерн Минхен, односно Манчестер сити и Реал Мадрид.

У Мадриду су имали само једну жељу, врло емфатично приказану на насловној страни утицајне Марке – само да се не сретнемо пре Милана.

И тако и би... Реал Мадрид је, по општој процени утицајних гласова у фудбалским форумима, имао најлакши жреб у четвртфиналу, а исти је случај и сада у полуфиналу. "Лос Бланкоси" ће играти против дебитанта у овој фази, екипе Манчестер ситија. 

Други пар ће чинити, није тешко погодити, Атлетико Мадрид и минхенски Бајерн. Биће то меч који ће донети, осим оног очигледног дуела два сјајна тима, и дуел два бриљантна тренера. Њихови дихотомски погледи на фудбал и све његове елементе – врсту пресинга коју примењују, врсту зонске одбране коју преферирају, проактивни и реактивни приступ мечевима и контроли поседа и још много, много тога... – гарантују спектакл без обзира на количину голова.

Једини ранији сусрет два тима такође се догодио у Купу шампиона, и то у финалу 1974. године. Немачки тим је победио са 4:0. Делује далеко, али ће свакако бити коришћено у мотивационом приступу Дијега Симеонеа, који скоро да нема такмаца и премца у модерном фудбалу.

У извлачењу лоптица Ђорђу Маркетију, директору Уефиних такмичења, помагао је и наш Дејан Станковић, а све у складу са местом одигравања финала Лиге шампиона, Миланом.

Прве полуфиналне утакмице на програму су 26. и 27. априла, а реванши ће се играти 3. и 4. маја. Финална утакмица играће се 28. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи