Блан: Сити је гост на журци у полуфиналу Лиге шампиона

Тренер фудбалера Пари Сен Жермена Лоран Блан рекао је да је Манчестер сити "гост на журци" у полуфиналу Лиге шампиона и прихватио одговорност због елиминације из најелитнијег европског такмичења.

Фудбалери Пари Сен Жермена нису успели да се пласирају у полуфинале Лиге шампиона, пошто су синоћ у реваншу у Енглеској изгубили од Манчестер ситија са 0:1. У првој четвртфиналној утакмици у Паризу било је нерешено 2:2.

Једини гол на утакмици постигао је Кевин Де Брујне у 14. минуту.

"Манчестер сити је гост који је позван на журку Барселоне, Реал Мадрида и Бајерна из Минхена", рекао је Блан, пренели су данас британски медији.

Блан је признао да његова екипа у обе четвртфиналне утакмице није била ефикасна.

"Требало је да постигнемо више од два гола у Паризу, али нисмо. То је имало великог утицаја на реванш, пошто је Сити био у предности. Неколицина играча нам није играла због суспензије, нећемо на то да се вадимо, али и то је утицало. Они су били одлучнији и ефикаснији и због тога су зарадили пролаз", рекао је он.

Блан у реваншу због суспензија није могао да рачуна на Давида Луиза и Бјелза Матуидија, а Марко Верати није играо због проблема са повредом препоне.

"Наравно, ја сам одговоран. Ја сам саставио тим и направио стратегију на терену. Када победите за то су заслужни играчи, а ја признајем да сам одговоран за пораз. Сити ме је одбраном изненадио више него у Паризу. Били су чврсти на средини. Ја сам тренер и ја сам одговоран", рекао је Блан.

Фудбалер Пари Сен Жермена Тијаго Силва рекао је да је прва утакмица одлучила исход двомеча.

"Понавља се прича. Примили смо голове на домаћем терену и то нам је много отежало. Увек исто, о томе разговарамо пре утакмице, али не урадимо оно што смо рекли да ћемо урадити. Ако сада покушам да објасним шта се догодило, то неће ништа значити. Најбоље је да кренемо даље и окренемо се следећој сезони", рекао је Силва.

Председник Пари Сен Жермена Насер ел Келаифи рекао је да су сви разочарани због пораза, поготово што клуб и четврту годину, откако је под његовим власништвом, није успео да се пласира у полуфинале Лиге шампиона.

"Разочарани смо резултатом. Али, то је фудбал и то морамо да прихватимо. Ово је четврти пут да смо елиминисани у четвртфиналу. Сада морамо да анализирамо шта се догодило", рекао је Ел Келаифи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи