Пелегрини опрезан: Још нисмо у четвртфиналу Лиге шампиона

Тренер фудбалера Манчестер ситија Мануел Пелегрини рекао је да се његова екипа још није пласирала у четвртфинале Лиге шампиона и да ће у предстојећи дуел са Динамом из Кијева ући као да нема предност од два гола.

Фудбалери Манчестер ситија сутра од 20.45 на свом терену играју против Динама, реванш утакмицу осмине финала Лиге шампиона. У првом дуелу енглески тим победио је са 3:1.

"Нећемо почети утакмицу резултатом 3:1, већ морамо да уђемо у дуел као да је 0:0 и покушамо да победимо. Најважније је да будемо свесни да се још нисмо пласирали у четвртфинале. Играћемо против екипе која зна да игра ; овакве утакмице", рекао је Пелегрини, пренео је Би-Би-Си.

Он је навео да је клуб напредовао у најелитнијем европском такмичењу откако га је преузео.

"Напредовали смо. Пре него што сам дошао клуб није успео да се квалификује међу 16 најбољих, али то смо урадили два пута у две године", рекао је чилеански тренер.

Пелегрини ће на крају сезоне напустити Сити, а на клупи ће га заменити Пеп Гвардиола, који сада предводи Бајерн из Минхена.

"Отишао из клуба на крају сезоне или не, одговорност је иста. Сва су такмичења пођеднако важна, желимо да напредујемо на свим пољима. У Премијер лиги има да се игра још за 27 бодова. Никада не знате шта може да се догоди у фудбалу. Али наш циљ је да размишљамо само о свакој наредној утакмици. Првенство морамо да завршимо у самом врху табеле", рекао је Пелегрини.

Он је додао да се Јаја Туре опоравио од повреде и да ће бити у конкуренцији за састав.

Голман Манчестер ситија Џо Харт рекао је је циљ екипе да се пласира у четвртфинале.

"То је циљ већ неколико година и сада се налазимо у доброј ситуацији. Имамо још 90 минута да покушамо да испишемо историју. Такмичење је тешко и морамо да верујемо да можемо да га освојимо, или нема сврхе играти. Заједно смо дуже време, каријера је кратка и морамо да искористимо прилике које нам се укажу", рекао је Харт.

После 29 кола у Премијер лиги Сити је четврти на табели, месту које следеће сезоне води у квалификације за Лигу шампиона.

"Још ништа није готово, имамо и даље шансе у Премијер лиги, али сада морамо да се концентришемо на Лигу шампиона, па после тога да размишљамо о дербију (са Манчестер јунајтедом)", рекао је Харт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи