Роналдињу „Голден фут"

Фудбалер Милана Роналдињо добитник је овогодишње награде „Голден фут". Награда се додељује играчима старијим од 29 година, и на основу целокупне каријере.

Бразилац Роналдињо, фудбалер Милана и некадашњи најбољи фудбалер света добитник је овогодишње награде ФИФА „Голден фут".

Награду „Голден фут" добијају само фудбалери старији од 29 година, и награду могу добити само једном. У обзир се узима целокупна каријера, а не успеси у сезони.

Поред Роналдиња, номиновани су били и Ђанлуиђи Буфон, Стивен Џерард, Тјери Анри, Рајан Гигс, Франческо Тоти, Давид Трезеге, Раул Гонзалес и Дејвид Бекам.

Од 2003. године, од када се додељује ова награда, освајали су је Роберто Бађо, Павел Недвед, Андреј Шевченко, Роналдо, Дел Пјеро и Роберто Карлос, прошлогодишњи добитник награде.

Роналдињо је одлучан да се добрим партијама одужи управи Милана, и предсенику Берлусконију, који га је довео у Милан, упркос паду форме.

"Председниково поверење ми улива невероватну енергију. Даћу све од себе да оправдам указано поверење. Желим да освојим неку титулу са Миланом, а покушаћу и тренера Леонарда да уверим да сам онај стари Роналдињо, који заслужује место у првих 11. Спреман сам и да седим на клупи, ако је то за добро екипе, али срећан сам само кад играм", рекао је Роналдињо листу „Газета дело спорт".

Такође, Роналдињо се дотакао и дреса репрезентације Бразила.

„Често разговарам са Дунгом, имамо одличан однос. Не зове ме у последње време на окупљања репрезентације, и потпуно га разумем. Ако не играм редовно за клуб, како ћу за Бразил. Али не одустајем, и имам времена да докажем свима да заслужујем позив у репрезентацију", рекао је Роналдињо. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи