Читај ми!

Јувентус бољи од Севиље, страховити рекорди Роналда

Јувентус је, по свему виђеном сасвим заслужено, савладао освајача Лиге Европе, екипу Севиље (2:0). Роналдо постигао 500. и 501. гол у каријери против Малмеа, што значи да је сада, заједно са Раулом, најбољи стрелац у историји мадридског Реала (323 постигнута гола за "лос бланкосе"). Победе два Манчестера, оба након преокрета. ПСЖ тријумфовао у дуелу са Шахтјором. Бенфика "окренула" Атлетико на "Калдерону".

Реал Мадрид победио је на гостујућем терену Малме са 2:0, у утакмици другог кола Групе А у Лиги шампиона. Ово је други тријумф за екипу Рафе Бенитеза.

Оба гола за Реал постигао је Кристијано Роналдо, у 29. и 90. минуту. Он је тако постигао 501 гол у каријери, али се и са 323 поготка изједначио на првом месту листе стрелаца Реала са Раулом Гонзалесом.

Реал је од почетка нападао, а домаћи тим је покушавао да амортизује атаке моћног супарника и да онда запрети из контранапда. Из прве озбиљније акције шпански тим је повео, када је Иско добро пронашао Роналда, а Португалцу није било тешко да пошаље лопту у мрежу.

Фудбалери Реала су после тога имали теренску иницијативу, али Роналдо, Матео Ковачић и Иско нису успели да искористе шансе.

Малме је могао да изједначи у 74. минуту, али је Маркус Розенберг за мало шутирао поред стативе.

Малме је од 78. минута играо са играчем мање пошто је Јошимар Јотун добио други жути картон.

Коначан резултат поставио је Роналдо у 90. минуту. Комбиновали су Дани Карвахал и Лукас Васкез, који је и додао до Португалца, а овај лагоно савладао голмана домаћих.

У тиму Малмеа играли су Никола Ђурђић и Владимир Родић.

У другој утакмици ове групе Пари Сен Жермен је у Лавову победио домаћи Шахтјор са 3:0. Француски тим до тријумфа је стигао головима Сержа Оријеа у седмом минуту, Давида Луиза у 23. и аутоголом Дарија Срне у 90. минуту.

У наредном трећем колу, 21. октобра, Пари Сен Жермен ће на Парку принчева играти против Реал Мадрида, а Малме ће бити домаћин Шахтјору из Доњецка.

Московски ЦСКА победио је на свом терену ПСВ из Ајндховена са 3:2. Голове за ЦСКА постигли су Ахмед Муса у седмом минуту, Сејду Думбија у 21. и 36. минуту из пенала. Двоструки стрелац у холанском тиму био је Максим Лестијен.

ЦСКА је био много бољи у првом полувремену и од почетка је напао. Домаћи су повели у седмом минуту када је српски репрезентативац Зоран Тошић извео корнер са десне стране, а Муса је из близине послао лопту у мрежу.

Московски тим дуплирао је предност у 22. минуту. По десној страни комбиновали су Тошић и Марио Фернандес, који је центрирао пред гол гостију, а лопту је главом захватио Думбија и спровео је у мрежу.

ЦСКА је наставио са нападима, а три гола предности донео је Думбија из пенала својим другим голом на утакмици. Једанаестерац је досуђен када је голман холандског тима Јерон Зут оборио Тошића. Думбија је сигурно извео пенал, шутирао је у леви голманов угао.

Думбија је и у 44. минуту могао да постигне гол, поново из пенала, али је шутирао преко пречке.

Думбија је и у другом полувремену наставио да промашује, а то је искористио ПСВ, ослободио се притиска домаћих и изједначио у 60. минуту голом Лестијеа, после додавања Адама Махера.

Осам минута касније Лестије је постигао свој други гол на утакмици. Поново је асистирао Махер до белгијског фудбалера, који је ушао у казнени простор, снажно шутирао и послао лопту под пречку.

ПСВ је од 80. минута играо са играчем мање, пошто је Аријас добио други жути картон. Оба картона добио је после прекршаја над Мусом.

Руски тим се до краја одбранио и освојио прва три бода у Групи Б, колико има и ПСВ.

У другој утакмици у групи Б Манчестер јунајтед је на Олд Трафорду после преокрета победио Волфсбург са 2:1.

Немачки тим повео је у четвртом минуту голом Данијела Калиђурија, а изједначио је Хуан Мата у 34. минуту из једанаестереца. Победоносни гол за Јунајтед постигао је Крис Смолинг у 53. минуту, после сјајне асистенције Мате петом.

У наредном колу ЦСКА ће у Москви играти против Манчестер јунајтеда, а Волфсбург на свом терену против ПСВ Ајндховена.

У групи Ц, Астана и Галатасарај су одиграли нерешено, док је Бенфика савладала Атлетико у Мадриду са 2:1, иако је губила.

Атлетико је стигао у вођство голом младог Анхела Корее у 23. минуту, али су победу португалском тиму головима донели Николас Гаитан у 36. и Гонсало Гедеш у 51. минуту.

Бенфика ће у следећем колу гостовати Галатасарају, док ће Атлетико дочекати Астану.

Фудбалери Манчестер ситија забележили су прву победу у Лиги шампиона, пошто су као гости савладали Борусију у Менхенглдбаху са 2:1. Утакмицу је обележио велики број прилика, углавном фудбалера немачке екипе, али је голман Ситија Џо Харт био одличан.

Борусија је била ближа поготку, а у првом полувремену није искористила пенал, пошто је Харт одбранио шут Рафаела, над којим је и начињен прекршај.

Ипак, Харт је био савладан у 54. минуту, када је Ларс Штиндл постигао погодак после одличне акције домаћих фудбалера.

Сити је успео да изједначи после гужве у казненом простору и гола Николаса Отамендија у 65. минуту, а победу енглеском клубу донео је Серхио Агуеро из пенала у самом финишу меча.

Фудбалери Јувентуса су забележили нову победу у Лиги шампиона, пошто су у Торину били бољи од Севиље.

Победу италијанском клубу од 2:0 донели су Алваро Мората у 41. и Симоне Заза у 87. минуту.

Јувентус ће у наредном колу дочекати Борусију, док ће Сити код куће играти против Севиље.

Резултати:

А група:

Малме - Реал Мадрид 0:2 (Роналдо 29, 90)

Шахтјор Доњецк - Пари Сен Жермен 0:3 (Орије 7, Луиз 23, Срна 90. аутогол)

Табела: Реал Мадрид 6 бодова, ПСЖ 6, Малме 0, Шахтјор 0.

Б група:

ЦСКА Москва - ПСВ Ајндховен 3:2 (Муса 8, Думбија 21, 36. пенал - Лесјен 60, 68)

Манчестер Јунајтед - Волфсбург 2:1 (Мата 33. пенал, Смолинг 53 - Калиђури 4)

Табела: ПСВ 3, Манчестер Јунајтед 3, ЦСКА 3, Волфсбург 3.

Ц група:

Астана - Галатасарај 2:2 (Балта 77. аутогол, Кањас 89 - Киса 31, Ерић 86. аутогол)

Атлетико Мадрид - Бенфика 1:2 (Кореа 23 - Гаитан 37, Гуедес 51)

Табела: Бенфика 6, Атлетико Мадрид 3, Астана 1, Галатасарај 1.

Д група:

Борусија Менхенгладбах - Манчестер Сити 1:2 (Штиндл 54 - Отаменди 65, Агуеро 90. пенал)

Јувентус - Севиља 2:0 (Мората 41, Заза 87)

Табела: Јувентус 6, Манчестер Сити 3, Севиља 3, Борусија 0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи