Читај ми!

Почиње Лига шампиона, "грађани" дочекују "стару даму"

Почиње нова сезона Лиге шампиона, а вицешампион Јувентус игра дерби већ у првом колу Групе Д, пошто гостује код Манчестер ситија. Пари Сен Жермен путује у Малме, "ђаволи" у Ајндховен.

Јувентус је лоше почео сезону, у италијанском првенству први бод је освојио тек у трећем колу и играчи тог клуба имаће велики притисак у Енглеској против захукталог Ситија.

Манчестер сити, који је одлично почео Премијер лигу Енглеске забележивши победе у свих пет кола енглеског шампионата, играће против знатно ослабљеног Јувентуса, који је у паузи између две сезоне остао без битних фудбалера попут Андрее Пирла, Артура Видала и Карлоса Тевеза.

Поред Ситија и Јувентуса, у Групи Д су још освајач Лиге Европе Севиља и немачка Борусија Менхенгладбах.

Севиља је разочарала своје навијаче на почетку сезоне, иако је умало савладала Барселону у Суперкупу Европе. Екипа из Андалузије је у регуларном делу надокнадила три гола заостатка, али је ипак поражена у продужецима.

Ипак, добра игра из тог дуела није се пренела на првенство Шпаније, где Севиља после три кола има само два бода. Борусија, с друге стране, има још лошије резултате. Тим из Менхенгладбаха је у Бундеслиги забележио сва четири пораза.

Према оцени фудбалске јавности, један од фаворита за освајање трофеја Лиге шампиона биће Пари Сен Жермен. Француски тим ће учешће почети на свом терену против Малмеа, клуба у којем је поникао најбољи играч Парижана Златан Ибрахимовић.

Заједно с њима у Групи А су још Реал и Шахтјор, који ће се у првом колу састати у Мадриду.

После једне сезоне паузе, у Лиги шампиона ће поново заиграти Манчестер јунајтед, који ће у првом колу Групе Б гостовати холандском ПСВ-у у Ајндховену.

Трофејни енглески клуб је до групне фазе морао кроз бараж, у којем није имао већих проблема против белгијског Брижа.

У истој групи у Немачкој ће се састати вицешампион Бундеслиге Волфсбург са екипом ЦСКА из Москве.

Галатасарај ће у Групи Ц дочекати Атлетико из Мадрида, док ће Астана гостовати код Бенфике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи