Време је за Лигу шампиона!

Чекању је дошао крај, фудбалска елита се враћа на велику позорницу. Барселона брани трофеј од насртаја Јувентуса, Реала, Бајерна, ПСЖ-а...

После три месеца паузе сутра почиње нова сезона Лиге шампиона, у којој ће Барселона покушати да оствари оно што ниједан тим није успео од оснивања новог формата - да одбрани пехар.

Последњи клуб у Европи коме је то успело био је Милан 1990. године, али тада се такмичење звало Куп шампиона и управо ће се у Милану на Сан Сиру наредне године играти финале. Хоће ли Италија Барселони поново бити талична као 2008. године и финала у Риму са Јунајтедом?

Каталонци су и сада међу главним фаворитима, али далеко од тога да ће имати лак посао јер исте амбиције имају минхенски Бајерн, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Челси, вицешампион Европе Јувентус...

ПСЖ и Реал из Мадрида елитно такмичење у А групи отварају утакмицама против аутсајдера Малмеа, односно Шахтјора.

Прва звезда ПСЖ-а Златан Ибрахимовић биће у центру пажње у Паризу пошто је богату каријеру почео управо у Малмеу.

Реал Мадрид, са новим тренером Рафаелом Бенитезом, гаји велике наде и нада се да би шпански стручњак могао да понови успех из 2005. године када је у невероватној истанбулској ноћи узео највреднији трофеј са Ливерпулом.

Шахтјор, доста погођен кризом у Украјини, неће бити тежак задак Кристијану Роналду и друговима на Сантијаго Бернабеуу.

"Наш задатак је да освојимо све трофеје. Знамо да ће бити тешко, дуго је такмичење, али Реал увек има највеће домете", рекао је дефанзивац "краљевског" клуба Алваро Арбелоа.

У Лигу шампиона се после неколико година враћа Манчестер Јунајтед, а ривали у групној фази биће му московски ЦСКА, Волфсбург и ПСВ из Ајндховена.

Екипа Луја ван Гала гостује у Ајндховену, из којег је Мемфис Депај управо дошао у Јунајтед. Амбициозни Волфсбург дочекује ЦСКА, српског репрезентативца Зорана Тошића.

У можда најизједначенијој Ц групи у првом колу састаће се Галатасарај - Атлетико Мадрид и Бенфика - Астана.

Тим из Казахстана, за који игра капитен младе репрезентације Немања Максимовић, дебитује у најјачем такмичењу након што је прошао "сито" квалификација.

Дерби прве рунде играће се у Манчестеру, где Сити дочекује Јувентус. Екипа Мануела Пелегринија је са максималних пет победа стартовала у Премијер лиги, али после лоших партија у Европи ове сезоне жели да направи велики искорак.

Очекује се да од старта меча за "грађане" заигра Александар Коларов, један од фудбалера који су у најбољој форми.

Са друге стране, Стара дама је очајно започела одбрану титуле Серије А и поред два пораза има само један бод и то у последњем колу у Торину против Кјева. Јувентус је значајно променио тим јер је окосница Пирло-Видал-Тевез током лета напустио тим.

У другом мечу освајач Лиге Европе Севиља дочекује Борусију из Менхенгладбаха.

Група А:

ПСЖ - Малме

Реал Мадрид - Шахтјор

Група Б:

Волфсбург - ЦСКА Москва

ПСВ Ајндховен - Манчестер Јунајтед

Група Ц:

Галатасарај - Атлетико Мадрид

Бенфика - Астана

Група Д:

Манчестер Сити - Јувентус

Севиља - Борусија Менхенгладбах

Све утакмице играју се у стардардном термину од 20.45.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи