Читај ми!

Барселона или Јувентус? Сви кажу Барса, али...

Куцнуо је час одлуке у Берлину! Европа ће добити новог фудбалског владара – Барселону по пети или Јувентус по трећи пут. Финална утакмица Лиге шампиона на програму је од 20.45 у Берлину, на Олимпијском стадиону.

18.49 - Све је више популарних "Јувентина", односно навијача Јувентуса...

18.43 - Фудбалери Барселоне кренули су ка стадиону.

18.05 - Мора да је јако леп осећај изаћи на овај терен...

16.15 - Олимпијски стадион у Берлину спреман за велико финале...

12.30 - Навијачи Јувентуса и Барсе на улицама Берлина.

Не постоји ниједан познавалац фудбала на планети који на питање ко је у предности неће рећи Барселона. Довољно је само погледати голгетерски учинак Месија, Нејмара и Суареза (120 голова), али опет, Јувентус је из Италије, а онда је све могуће.

И традиција је веома занимљива – Барселона је до сада пет пута играла у финалу и добила је четири, од чега три у последњих девет година (2006, 2009, 2011), али је то једно изгубила баш од Италијана (Савићевићев Милан 1994).

С друге стране, Јувентус је пет пута губио у финалима, три последња пута су поражени, од Дортмунда (1997), Реал Мадрида (1998) и Милана (2003). Да ли је време да се "старој дами" врати за Ридлеове голове у Минхену, Мијатовићеву мајсторију у Амстердаму или пенал драму са Миланом на Олд Трафорду?

Да ли ће се Пирло, Буфон и Барзаљи поново радовати на Олимпијском стадиону у Берлину, као са Италијом 2006, или ће Меси постати први човек који је био стрелац у три финала. Да ли ће се Ћави од Барсе опростити у великом стилу?

"Финале је увек отворено, шансе су 50:50, Јувентус је шампион Италије, квалитет је доказао елиминацијом Реала у полуфиналу. Очекујем тешку утакмицу, неизвесну, али верујем у свој тим", поручио је тренер Барселоне Луис Енрике, који као играч није подигао "ушати трофеј" и сада жели то да уради као тренер.

С друге стране, често оспоровани Масимилијано Алегри улогу фаворита препушта Каталонцима.

"Јасно је да је Барселона фаворит, као што би била против било ког другог тима. Покушаћемо да им парирамо, да пробамо да пронађемо слабу тачку. Мислим да то није немогуће", поручио је Алегри.

Барселона је комплетна, ровит је само Инијеста, али биће спреман, док ће Јувентус наступити без Кјелинија и одавно повређеног Касереса.

Одлука пада од 20.45 на Олимпијском стадиону у Берлину.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи