Малдини: Буфон је икона и заслужује титулу у Берлину

Бивши капитен фудбалске репрезентације Италије Паоло Малдини рекао је да је голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон заслужио да освоји Лигу шампиона, пошто је последњих година најбољи голман света.

Малдини је предводио Милан до титуле европског првака 2003. године у финалу против Јувентуса, када су "росо-нери" победили црно-беле из Торина после пенала у Манчестеру.
Јувентус ће у суботу од 20.45 у Берлину играти против Барселоне у финалу Лиге шампиона.

"Наравно да ћу навијати за Јуве, имам пријатеље који играју у том тиму. Освојио сам све што се могло и, иако ми је забавно да их због тога задиркујем, нећу навијати против својих", рекао је Малдини за лист "Газета дело Спорт".

"Буфон заслужује трофеј пошто је најбољи голман у последњих неколико деценија и икона светског фудбала. Он је увек насмејан и миран. Често га критикују због година, а ја све то знам из искуства", додао је бивши капитен репрезентације Италије.

Малдини је током каријере играо у осам финала Лиге шампиона и освојио пет трофеја.

"Емоције су снажне, поготово у првом финалу, дате све од себе пошто не знате да ли ћете опет имати прилику да играте за тај трофеј. Ако екипа није спремна, тензија може да буде лоша ствар. Важно је имати тренера који може да смири и подигне екипу, али важне су вође на терену. У Берлину кључни могу бити Буфон, Андреа Пирло и Карлос Тевес", рекао је Малдини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи