Мутињо: Јуве је фаворит, али био је и Арсенал

Фудбалер Монака Жоао Мутињо рекао је да је Јувентус фаворит у предстојећем дуелу у четвртфиналу Лиге шампиона, али да је циљ његове екипе пласман међу четири најбоља тима.

Фудбалери Монака у уторак од 20.45 играју у Торину против Јувентуса, прву четвртфиналну утакмицу Лиге шампиона.

Монако у утакмицу улази низом од осам мечева без пораза и после првенствене победе над Каеном од 3:0 у петак. Јувентус је изгубио од Парме са 0:1 у суботу.

Монако је у осмини финала елиминисао Арсенал (3:3) захваљујући правилу о постигнутом голу у гостима, а шампион Италије је избацио Борусију из Дортмунда укупним резултатом 5:1.

"Јувентус има сјајан тим са импресивним играчима - компактна група која је добро огранизована. Они су фаворити, али и Арсенал је у осмини финала био фаворит. Неће бити лако, али даћемо 200 одсто како бисмо испунили циљ и пласирали се у полуфинале. А после тога желимо финале", рекао је Мутињо за „Тутоспорт".

"Ми смо млади и амбициозни. Урадићемо све што је потребно за победу. Ово је важна прилика и морамо да је искористимо. Морамо да останемо концентрисани свих 180 минута. Свака непажња може да буде смртоносна против Јувентуса", додао је он.

Монако и Јувентус дуже од деценије нису играли у полуфиналу Лиге шампиона. Француски клуб последњи пут је био међу четири најбоље екипе у сезони 2003/2004, а италијански тим сезону раније.

Монако никада није победио у Италији, а Јувентус је победио француске екипе у свих десет утакмица у нокаут фази.

Јувентус је без пораза у последњих 11 утакмица на домаћем терену у европским такмичењима и победио је у три од последња четири меча у Торину ове сезоне у Лиги шампиона.

Фудбалер Јувентуса Патрис Евра могао би сутра да заигра против свог бившег клуба, пошто је за Монако играо од 2002. до 2006. године.

Утакмицу ће пропустити Андреа Пирло због повреде листа, а у екипи неће бити ни Мартин Касерес због повреде зглоба, ни Пол Погба због повреде бутине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи