Читај ми!

Реал на Атлетико, ПСЖ против Барселоне

Актуелни првак Европе Реал Мадрид састаће се у четвртфиналу фудбалске Лиге шампиона са градским ривалом Атлетиком, одређено је данас жребом у Ниону. Барселона ће на мегдан Пари Сен Жермену, ривал Бајерну је Порто, а Монако ће играти са Јувентусом.

У последњих шест дуела Реала и Атлетика, "јорганџије" су биле боље чак четири пута, па ће тако тим Карла Анчелотија имати тежак задатак у четвртфиналу.

Доста пажње ће привући и четвртфинални окршај између Пари Сен Жермена и Барселоне.

Португалски Порто није имао среће на жребу, пошто ће се састати са Бајерном из Минхена, а првак Италије торински Јувентус ће у четвртини финала играти са Монаком.

Четвртфинални мечеви играће се 14/15. и 21/22. априла, а полуфинала 5/6. и 12/13. маја, док ће се финале Лиге шампиона играти 6. јуна у Берлину.

Парови четвртфинала Лиге шампиона:

Пари Сен Жермен – Барселона
Атлетико Мадрид – Реал Мадрид
Порто – Бајерн Минхен
Јувентус–Монако

Бутрагењо: Жреб је неугодан, надам се полуфиналу

Спортски директор Реал Мадрида Емилио Бутрагењо оценио је данашњи жреб за Лигу шампиона као "веома неугодан" за краљевски клуб, али се нада да његов тим може да се пласира у полуфинале најјачег европског такмичења.


"Атлетико је једна веома конкурентна екипа. Ми смо се доста пута ове сезоне састали са њима и наравно познајемо се веома добро, нема тајни", рекао је Бутрагењо. Он је имао само речи хвале за Атлетико, али је изразио наду да ће се Реал наћи на жребу за полуфинале Лиге шампиона.

"Они су тим који зна да се такмичи, који прима мало голова, добри су у 'мртвим ситуацијама' и извлаче најбоље из сваке друге ситуације. Видећемо да ли можемо да их победимо и да се поново нађемо на жребу, овај пут за полуфинале", рекао је Бутрагнејо.

Недвед: Имамо шансе за пласман у полуфинале

Директор фудбалског клуба Јувентус Павел Недвед оценио је данас да његова екипа има велике шансе да елиминише Монако у четвртфиналу Лиге шампиона. Прву четвртфиналну утакмицу Лиге шампиона Јувентус ће на свом терену играти против Монака, 14. априла, а реванш је на програму 22. априла.

"Имамо шансу да прођемо у следеће коло, а то је најважнија ствар. Даћемо све од себе", рекао је Недвед.

Тренер Монака Леонардо Жардим: Јувентус је фаворит

"Јувентус је један од најбољих клубова и фаворити су у предстојећем дуелу. Имали смо среће што ће се реванш играти на нашем терену. Покушаћемо да извучемо најбоље што можемо из овог четвртфинала", рекао је Жардим.

Гвардиола: Сваки противник је тежак

Тренер фудбалера Бајерна из Минхена Пеп Гвардиола рекао је да је сваки противник у четвртфиналу Лиге шампиона квалитетан, па тако и Порто. Бајерн ће прву утакмицу четвртфинала играти 15. априла на гостујућем терену против Порта, а реванш је на програму шест дана касније у Минхену.


"Жреб је жреб, а свака екипа има посебан квалитет. Порто и Шахтјор су били у истој групи, па смо гледали неколико њихових утакмица. Порто има леп и велики стадион, екипа је физички јака, нападачи су брзи, али у четвртфиналу не можете очекивати лаке мечеве", рекао је Гвардиола.

Голман Бајерна Мануел Нојер рекао је да његова екипа зна шта да очекује од дуела у Португалу.

"Атмосфера (на стадиону) у Порту је узаврела, гледао сам финале Лиге шампиона против Монака, 2004. године. Атмосфера је била сјајна. Неће нам бити лако са таквим навијачима, али играли смо на много стадиона и у различитим атмосферама и знамо шта да очекујемо", рекао је Нојер.

Баија: Нисам желео Бајерн у четвртфиналу

Бивши голман Порта Витор Баија рекао је да није желео Бајерн у четвртфиналу.
"Они су су најнепожељнији противник, али ништа није немогуће, обе екипе почињу од нуле. Прошли пут кад смо играли са Бајерном (1987. године у финалу) нисмо били фаворити, али смо победили. Све је могуће када имате савршен дан", рекао је Баија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи