Читај ми!

Монако и Атлетико у четвртфиналу!

Арсенал је славио у Монаку, али та победа није била довољна лондонском тиму да прође у наредну рунду елитног клупског европског такмичења. Поред екипе тренера Леонарда Жардима, међу осам најбољих иде и мадридски Атлетико, који је прво победио Бајер из Леверкузена истим резултатом којим је поражен у Немачкој, а затим је био бољи и у извођењу једанаестераца.

Фудбалери Монака пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, иако су на свом терену изгубили од Арсенала у реванш сусрету. Арсенал је победио у Монте Карлу са 2:0, али је Монако прошао даље због гола у гостима, пошто је у Лондону победио са 3:1.

Енглески клуб је био много бољи у реваншу, имао рано вођство и неколико одличних прилика за трећи гол, али је одличан на голу Монака био Данијел Субашић.

Стрелци су били Оливије Жиру у 36. и Арон Ремзи у 79. минуту. Најбољу шансу за трећи погодак Арсенала пропустио је Алексис Санчес, који је шутирао главом из петерца после центаршута Сантијага Казорле, али је Субашић одлично интервенисао.

Арсенал је у самом финишу играо на "све или ништа", док фудбалери домаће екипе нису уопште покушавали да угрозе противника, али гости нису успели да дођу до озбиљније шансе, па је Монако прошао даље.

После великих успеха Монака и Пари Сен Жермена, Француска ће први пут после пет година имати два клуба међу осам најбољих у елитном такмичењу.

У сезони 2009/10. Олимпик Лион и Бордо играли су међусобно у четвртфиналу, а пласман у полуфинале изборио је Олимпик Лион укупним резултатом 3:2.

Фудбалери Атлетико Мадрида такође су се пласирали у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су после пенала елиминисали Бајер Леверкузен.

Атлетико је као домаћин у реваншу победио 1:0, истим резултатом којим је Бајер славио у првом сусрету, док је шпанска екипа добила на пенале 3:2.

Једини гол у 120 минута реванша у Мадриду постигао је Марио Суарес у 27. минуту. Након више одбитака и избачених лопти из казненог простора, Суарес је шутирао са 20 метара, а лопта се одбила од штопера гостију Омера Топрака и преварила голмана Бернда Леноа.

Након гола није било већих прилика, ближи новом поготку био је Атлетико, али је добро бранио Лено.

Стрелци за Атлетико у пенал серији били су Антоан Гризман, Суарес и Фернандо Торес, промашили су Раул Гарсија и капитен Коке, док је у гостујућој екипи поготке постигли Симон Ролфс и Гонсало Кастро, а непрецизни су били Хакан Чалханоглу, Топрак и Штефан Кислинг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи