Читај ми!

Монако убедљив у Лондону, Леверкузен срушио Атлетико!

Екипа француског Монака направила је велико изненађење, пошто је убедљиво победила Арсенал на Емиратима - 1:3! Победу је на својој "Бај арени" забележио и Леверкузен против фаворизованог Атлетика из Мадрида - 1:0! Све голове са вечерашњих мечева можете погледати на нашем сајту.

Фудбалери Бајера из Леверкузена савладали су на домаћем терену екипу мадридског Атлетика са 1:0, а Монако је славио у Лондону против Арсенала са 3:1, у првим утакмицама осмине финала Лиге шампиона.

У сусретима којима је завршено "прво полувреме" нокаут фазе елитног такмичеја немачки клуб је стекао минималну предност пред реванш, док је Монако са три гола на Емиратима практично закорачио у четвртфинале.

Популарни "фармацеути" задовољили су вечерас навијаче веома добром игром, а према приказаном на терену заслужили су и више од једног гола предности уочи реванша.

Највећим делом занимљиве и борбене утакмице тим тренера Роџера Шмита био је бољи и имао је иницијативу, а само због неспретности нападача није славио убедљивијим резултатом.

Био је то "рововски рат" две квалитетне екипе, током целог сусрета нико се није штедео, али је надмоћнији домаћин ипак прокоцкао прилику да мирније дочека пут на "Висенте Калдерон".

Још у првом полувремену Бајер је створио бројне шансе (Бендер, Дрмић, Беларади, Чалханоглу), Спахић је у 25. минуту сјајним ударцем погодио место где се спајају статива и пречка, премда ни Атлетико није био безопасан (Гризман, Нигез), тако да су навијачи на "Бај Арени" могли да уживају у добром фудбалу.

Ни у другом полувремену темпо није спласнуо, агресивни домаћин наставио је са нападима и коначно је Чалханоглу после мајсторског упошљавања Беларабија матирао поузданог голмана Моју.

То је, међутим, био коначан резултат, Атлетико је до краја издржао притисак и са голом минуса има чему да се нада у реваншу на домаћем терену.

Због великог набоја и значаја меча у првом полувремену дошло је до вербалног дуела између тренера два тима, Шмита и Дијега Симеонеа.

Венгер немоћан против "свог" Монака 

Прави нокаут доживео је Арсенал код куће, где је Монако, бивши клуб менаџера Арсена Венгера, широм отворио врата четвртфинала.

"Тобџије" су тотално разочарале. Гости из кнежевине утишале су домаће присталице још у првом полувремену, бугарски ветеран Бербатов донео је десетак минута после одмора неочекиваних 2:0, да би Окслејд Чемберлен у судијској надокнади погодио мрежу Субашића за какву-такву наду Арсенала.

Међутим, Фереира је само два минута касније постигао још један гол за Монако и тиме, по свој прилици, одвео свој тим у четвртфинале.

Како ствари стоје, Арсенал ће и пету сезону завршити учешће у Лиги шампиона већ у осмини финала.

Резултати:

Арсенал - Монако 1:3 (Окслејд-Чемберлен 90+1 - Кондогбија 38, Бербатов 53, Фереира 90+4)

Бајер Леверкузен - Атлетико Мадрид 1:0 (Чалханоглу 57)

Овако су протекли мечеви у Леверкузену и Лондону: 

22.40 - Завршени су вечерашњи мечеви 1/8 финала Лиге Шампиона:

Арсенал - Монако 1:3

Леверкузен - Атлетико 1:0 

22.37 - ГООООЛ! 1:3 на Емиратима - стрелац је био Фереира! 

22.35 - ГООООЛ! Чембрлејн смањује предност Монака у првом минуту надокнаде времена - 1:2! 

22.22 - Атлетико ће у наставку меча тј. у последњих 15 минута бити на још већим искушењима јер је Тијаго добио други жути односно црвени картон. 

22.00 - ГООООООЛ и на "Бај Арени" - домаћи Леверкузен води против вицепрвака Европе Атлетика са 1:0. Након сјајне акције и остављене лопте Беларабија, Чалханоглу је закуцао лопту у гол Моје за велику радост на трибинама! 

21.58 - ГОООООЛ! Поново га је постигао Монако у Лондону за 0:2! Овога пута стрелац је био Бербатов, који је успешно завршио контру тима из Кнежевине... 

21.51 - Настављени су мечеви Лиге шампиона. 

21.37 - Полувремена на утакмицама у Лондону и Леверкузену:

Арсенал - Монако 0:1

Леверкузен  Атлетико 0:0 

21.30 - ГОООООЛ! Монако води против Арсенала у Лондону са 1:0 након сјајног ударца и гола Кондогбије у 38. минуту сусрета! Венгер сигурно није овако замишљао сусрет против свог бившег клуба...

21.20 - Тридесет минута фудбала на последња два меча првих сусрета 1/8 финала Лиге Шампиона - и даље без голова.

21.15 - Велика шанса за Леверкузен! Фантастичан ударац Спахића са неких 25 метара зауставила је пречка. Немци су конкретнији и бољи ривал за сада... 

21.00 - Након 15 минута игре на утакмицама у Немачкој и Енглеској нема голова. Домаћини су на оба меча кренули агресивније и имају више лопту у свом поседу али без већих шанси... 

20.45 - Почели су мечеви у Леверкузену и Лондону... 

20.30 - А у овим саставима ће екипе истрчати на терен Емирата у Лондону...

20.15 - Ево састава Леверкузена и Атлетика за вечерашњи меч:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи