Читај ми!

Челси на ПСЖ, Сити против Барсе!

Жреб за осмину финала Лиге шампиона у Ниону донео је занимљиве дуеле и два права дербија – Челси против ПСЖ-а и Барселона против Манчестер ситија. Реал одбрану титуле наставља мечом са Шалкеом.

Фудбалер Манчестер ситија играће у осмини финала Лиге шампиона против Барселоне, док ће Челси на мегдан Пари Сен Жермену, одлучено је жребом у Ниону.

Бранилац трофеја Реал Мадрид одмериће снаге са Шалкеом, а вицешампион Атлетико Мадрид, такође ће у Немачку, на дуел са Бајером из Леверкузена.

Један од фаворита Бајерн из Минхена играће против Шахтјора, шампион Италије Јувентус чека Борусију из Дортмунда, ривал Арсеналу биће Монако. Најпријатније изненађење ове сезоне Базел играће против Порта.

Генерални директор Борусије из Дортмунда Ханс Јоаким Вацке верује да Јувентус и његов тим имају подједнаке шансе за пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

"Јувентус је клуб са великом традицијом у Лиги шампиона, али мислим да су шансе 50-50. Торински тим је шампион Италије, али и ми смо били недавно Немачке. Све је веома неизвесно и отворено, верујем да можемо до најбољих осам екипа у Европи", рекао је Вацке новинарима након жреба у Ниону.

Јувентус и Борусија састаће се у репризи финала из 1997. године, када је немачки тим у Минхену победио са 3:1 и тако освојио једину титулу првака Европе.

С друге стране, директор Јувентуса Павел Недвед задовољан је жребом.

"Морамо да будемо врло опрезни, пошто Дортмунд има младе, али талентоване играче. Постоји неколико екипа са којима је немогуће такмичити се, па смо задовољни жребом јер против Борусије имамо шансу. Поштујем њиховог тренера Јиргена Клопа и желим да видим на ком смо нивоу у Европи. Утакмице против Борусије ће нам то показати. Могли смо и горе да прођемо на жребу, пошто смо могли да добијемо Бајерн Минхен или Реал Мадрид. Биће изједначено", рекао је Недвед.

Директор Манчестер ситија Чики Бегиристајн радује се дуелу са Барселоном, у којој је некада играо и радио.

"Сваки дуел у осмини финала је исти – фантастичан, па се радујемо утакмицама. Имамо много самопоуздања, посебно због начина на који смо изборили пласман у другу фазу, победама против Бајерна на домаћем терену и против Роме у гостима", рекао је Бегиристајн.

Спортски директор Барселоне Андони Зубизарета рекао је да очекује тежак дуел, али да се нада да ће његов клуб стићи до саме завршнице Лиге шампиона.

"Добили смо истог противника као прошле године, очекујем тешке утакмице. Манчестер сити има изванредан тим, са веома добрим тренером и веома су конкурентни. Знамо све о њима, играју на високом нивоу и биће тешко. То је дуел два велика тима, са невероватним играчима, свашта може да се догоди. Надам се да ћемо стићи до краја", рекао је он.

Фудбалери Шалкеа Жоел Матип, Бенедикт Хеведес и Ерик Чупо-Мотинг поручили су да једва чекају мечеве осмине финала са Реалом из Мадрида.

Два тима у истој фази такмичења састала су се и прошле године, а Мадриђани су били изузетно убедљиви и са укупним резултатом 9:2 (6:1, 3:1) прошли даље.

"Реал је изванредан тим. Имамо два меча по 90 минута и у фудбалу је све могуће. Радујемо се новим сусретима и желимо да покажемо да смо научили лекцију од прошле године", рекао је Камерунац Матип за клупски сајт.

Немачки репрезентативац Хеведес сматра да Реал није непобедив.

"Знамо да смо прошле године убедљиво поражени. Реал је један од најбољих тимова на свету, али није непобедив. Учинићемо све да намучимо браниоца титуле", рекао је Хеведес.

Много успешнији сусрет против Мадриђана очекује и нападач Чупо-Мотинг, који је прошле сезоне носио дрес Мајнца.

"Судбина је хтела да се поново сретнемо са Реалом. Радујем се сусрету са најбољом екипом на свету, поготово јер нисам имао прилику да играм прошле сезоне. Мислим да ћемо овог пута бити успешнији", рекао је Чупо-Мотинг.

Парови осмине финала Лиге шампиона:

Пари Сен Жермен – Челси
Манчестер Сити – Барселона
Бајер Леверкузен – Атлетико Мадрид
Јувентус – Борусија Дортмунд
Шалке – Реал Мадрид
Шахтјор–Бајерн
Арсенал–Монако
Базел–Порто.

Први мечеви осмине финала на програму су 17, 18, 24. и 25. фебруара, а реванши 10, 11, 17. и 18. марта.

Финале се игра на Олимпијском стадиону у Берлину 6. јуна.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи