Има нека тајна веза између Борусије и њених навијача

Они се боре да побегну из зоне испадања у Бундеслиги, али су и поред тога најгледанији тим Старог континента. Изгубе у Лондону, уз доста слабу партију, а навијачи не престају да певају свих 90 и још мало минута. Јирген Клоп је после меча у Лондону причао о игри свог тима. Европа је углавном причала о навијачима Борусије из Дортмунда.

Тренер Борусије из Дортмунда Јирген Клоп рекао је да његова екипа мора да научи да су резултати много важнији од играња "савршеног фудбала".

Фудбалери Борусије из Дортмунда изгубили су синоћ у Лондону од Арсенала са 0:2, у утакмици петог кола Групе Д у Лиги шампиона. То је први пораз Борусије у групи, која је ипак и даље прва на табели са 12 бодова. Други је Арсенал са два бода мање.

"Можемо да играмо боље него против Арсенала. Морамо да се побољшамо како бисмо променили ситуацију, морамо да будемо гладни победа", рекао је Клоп, кога посебно прате британски медији јер су се недавно појавила нагађања да би баш он могао да замени Арсена Венгера на клупи „тобџија".

Арсенал је повео у другом минуту преко Јаје Саногоа, а коначан резултат поставио је Алексис Санчес у 57. минуту.

"То је био најгори начин да започнемо утакмицу. Нисмо били довољно храби, нисмо затварали простор. Потребни су нам резултати, а не савршен фудбал. Имали смо добре фазе, али нису дуго трајале", рекао је он.

Дортмунд је претрпео први пораз у Лиги шампиона, али у Бундеслиги не постиже очекиване резултате, пошто се после 12 кола налази на 16. месту.

Ипак, подршка публике не изостаје. И то је оно што је највећи утисак након меча са Арсеналом.

Борусија је иначе најгледанија европска екипа. Оно што такође издваја присталице овог клуба јесте и однос који имају са својим љубимцима.

Њих око четири хиљаде допутовало је у Лондон да испрате, из стриктно резултатске перспективе, релативно неважан меч свог тима. Ниједног тренутка нису престали да певају на Емирејтсу, и то је изазвало много позитивних реакција домаће публике.

По окончању меча, фудбалери су желели да искажу своју захвалност. Прескочили су рекламе како би се руковали са симпатизерима.

Са таквом подршком сигурно је много лакше и лепше играти.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи