Морињо тражи победу против Шалкеа

Тренер Челсија Жозе Морињо рекао је да ће бити "веома изнервиран" ако се његова екипа је пласира у осмину финала Лиге шампиона. Фудбалери Челсија од 20.45 у Гелзенкирхену играју против Шалкеа, утакмицу петог кола Групе Г у Лиги шампиона.

Енглески тим је први на табели са осам бодова, а Шалке је други са три бода мање.

Челсију је потребна победа за пласман у осмину финала, али довољан му је и бод, ако у другој утакмици у групи Спортинг из Лисабона не победи Марибор. Такође, "плавцима" би одговарао и бод са два и више голова, без обзира на резултат другог меча.

"Морамо да освојимо довољно бодова у преостале две утакмице како бисмо отишли у осмину финала. Ако изгубимо оба меча играћемо на пролеће у Лиги Европа. Овај тим жели да буде веома добар и због тога желимо да играмо против најбољих у најбољем такмичењу. Био бих веома изнервиран ако бисмо играли у Лиги Европа", рекао је Морињо, пренели су британски медији.

Шалке предводи бивши тренер и фудбалер Челсија Роберто Ди Матео. Он је 1996. године прешао у Челси, одиграо 175 утакмица и постигао 26 голова, а 2011. године постао је помоћни тренер у стручном штабу Андреа Виљаса Боаша.

Када је Холанђанин отпуштен, у марту 2012. године, он је преузео први тим и освојио Лигу шампиона и ФА Купа, али је отпуштен у новембру. Ди Матео није радио две године, а прошлог месеца преузео је Шалке. Немачки тим победио је у четири од седам утакмица колико је Ди Матео на челу екипе.

"Ово је утакмица Шалкеа и Целсија, а не моја и Ди Матеова", рекао је Морињо.

У другој утакмици у Групи Г фудбалери Спортинга од 20.45 у Лисабону играју против Марибора. Обе екипе морају да победе како би остале у трци за пласман у осмину финала. Спортинг на трећем месту има четири бода, а словеначки тим на последњем месту три.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи