Читај ми!

ЦСКА: Ситуација с Тошићевим пасошем испланирана

Српски интернационалац Зоран Тошић био је жртва несвакидашњег и помало апсурдног дипломатског инцидента пре утакмице Манчестер сити – ЦСКА. Директор ЦСКА Роман Бабајев рекао је да су сви у клубу шокирани начином на који су се британске власти понеле према Зорану Тошићу и оценио да је проблем с визом испланиран како српски фудбалер не би могао да заигра против Ситија. Тошић није играо синоћ против Ситија у Лиги шампиона, пошто је, како се наводи, имао само транзитну визу.

Проблем је настао јер је Тошићу уместо туристичке издата транзитна виза, због чега је приликом доласка у понедељак дуго задржан на аеродрому, а на крају ипак пуштен у земљу, али без дозволе да заигра, уз необично објашњење да је у питању играч ЦСКА који је дошао у Велику Британију да ради.

"То је недопустиво и сигуран сам да је све испланирано како Тошић, као један од наших најопаснијих играча, не би могао да игра. Сигуран сам да тако нешто не би могло да се догоди у некој другој европској земљи, па размишљамо да се жалимо Уефи", изјавио је спортски директор Роман Бабајев, а пренео Дејли мејл.

Много преседана се догодило у овом случају.

"Одузели су му и пасош, што је први пут у клупској историји да се у некој држави деси страном грађанину. Са миграционом службом су ступили у контакт и српски конзулат и руска амбасада, али ипак су му забранили да буде бар на трибинама. Захтевали су да пре почетка утакмице напусти територију Манчестера", објаснио је Бабајев.

Да све буде занимљивије, Тошић никада раније није имао таквих проблема – годину дана је живео у Манчестеру и имао дозволу за рад, али као фудбалер градског ривала Јунајтеда.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи