Жардим тражи бољу игру у нападу

Тренер фудбалера Монака Леонардо Жардим рекао је да његова екипа у предстојећој утакмици против Бенфике у Лиги шампиона мора да поправи игру у нападу ако жели да задржи шансе за пласман у осмину финала тог такмичења. Фудбалери Монака играју сутра у Лисабону против Бенфике, утакмицу четвртог кола Групе Ц у Лиги шампиона. У другој утакмици у Групи Ц Зенит од 18 часова на стадиону Петровски у Санкт Петербургу игра против Бајера из Леверкузена.

Монако је на другом месту на табели са пет бодова, а Бенфика на последњем месту има бод. Први је Бајер из Леверкузена са шест бодова, а трећи је Зенит са четири бода.

У прошлом колу у Монаку, екипе су одиграле без голова.  Монако у утакмицу улази после ремија против Ремса 1:1, што је наљутило тренера Жардима, пошто је његова екипа имала много прилика за гол.

"У свакој утакмици имало много прилика, али нисмо довољно прецизни. То морамо да поправимо", рекао је Жардим.

Монако се мучи у нападу, после одлазака Хамеса Родригеса у Реал Мадрид и Радамела Фалкаоа у Манчестер јунајтед, а у 12 првенствених утакмица екипа је постигла 14 голова. Монако је остварио шест победа у последњих 15 утакмица у свим такмичењима.

Због повреде препоне у француском тиму неће бити Димитра Бербатова, Борхе Лопеса због повреде колена и Набила Дирара због проблема са листом, али би у екипу могао да се врати Жоао Мутињо, који се опоравио од повреде рамена.

Утакмицу ће пропустити Елисеу, у екипи Бенфике, пошто је на тренингу повредо стопало, због повреде бутине одсуствоваће Ола Џон и Жардел, а због суспензије Лисандро Лопес.

У другој утакмици у Групи Ц Зенит од 18 часова на стадиону Петровски у Санкт Петербургу игра против Бајера из Леверкузена.

Откако је у марту Андре Виљас Боаш преузео Зенит, екипа је у 29 утакмица остварила 22 победе у свим такмичењима, али је у последњих шест мечева победила два пута. Зенит у три од тих шест дуела није постигао гол, укључујући и последње две утакмице у Лиги шампиона.

Виљас Боаш није забринут, пошто је његова екипа прва на табели домаћег првенства и није поражена у 12 утакмица. Зенит у сутрашњи дуел улази после победе у дербију у Москви против ЦСКА 1:0.

"Сви су и даље у доброј форми и свежи", рекао је Виљас Боаш. 

Бајер у дуел улази после пораза од Хамбурга 0:1 и победа у Русији би га учврстила на првом месту.

"Омогућили смо себи добру позицију и покушаћемо тако да наставимо. Мислим да ће ситуација у групи бити позната тек после последњег кола. Наш противник ће морати да напада и то ће нам отворити простор за контранападе", рекао је спортски директор Бајера Руди Фелер.

У немачком тиму због суспензије неће бити левог бека Вендела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи