Морињо: Оно што није покварено не треба поправљати

Тренер фудбалера Челсија Жозе Морињо рекао је да неће много мењати тим за предстојећу утакмицу против Марибора у Лиги шампиона, јер не жели да поквари равнотежу екипе.

Фудбалери Челсија у уторак од 20.45 на Стамфорд Бриџу играју против Марибора утакмицу трећег кола Групе Г у Лиги шампиона. "Плавци" после два кола имају четири бода и први су на табели, а Марибор је трећи са два бода. Шалке је са истим бројем бодова на другом месту, а Спортинг из Лисабона је последњи са једним бодом.

"Не могу много да мењам тим пошто не желим да нарушим равнотежу екипе. Могу да променим пар играча. Мислим да Рамирес неће бити спреман, као и Андре Ширле, а сигурно је да ни Дијего Коста неће играти. Играчи који су ми на располагању су исти они који су играли против Кристал Паласа у Премијер лиги", рекао је Морињо, пренели су британски медији.

Челси у утакмицу против Марибора улази после победе против Кристал Паласа од 2:1, што је пета узастопна победа "плаваца" у свим такмичењима.

"Веома је важно да победимо Марибор, да завршимо прве три утакмице у групи са седам бодова. Ово је важна ситуација за нас", додао је португласки тренер.

Челси је у групи победио Спортинг са 1:0 голом Немање Матића.

"Нико није очекивао да ће Марибор узети бодове Спортингу и Шалкеу, али ти резултати су нас подстакли да уђемо концентрисано у дуел са Словенцима", рекао је српски репрезентативац Немања Матић.

Нападача Дијега Косту, који је постигао девет голова у првих седам утакмица у Премијер лиги, у екипи би могли да замене Дидије Дрогба или Лоик Реми.

У другој утакмици у Групи Г, шалке од 20.45 у Гелзенкирхену игра против Спортинга из Лисабона. Обе екипе траже прву победу у групи.

Немачка екипа у утакмицу улази са новим тренером Робертом ди Матеом, који је дебитовао у суботу, у победи против Херте од 2:0. Он је на клупи заменио Јенса Келера, који је отпуштен због лоших резултата.

Ди Матео, који је предводио Челси до титуле у Лиги шампиона 2012. године, рекао је да жели да ојача одбрану Шалкеа.

"Наставићемо да радимо на организацији игре и да покушавамо да побеђујемо", рекао је Ди Матео.

У екипи ће бити капитен Бенедикт Хеведес, који се опоравио од повреде кука.

"Рекли смо да желимо да напредујемо малим корацима. То смо успели", рекао је Хеведес после утакмице са Хертом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи