Коларов против Тошића, дерби у Риму

Тренер фудбалера Манчестер ситија Мануел Пелегрини изјавио је да ће у предстојећу утакмицу против ЦСКА из Москве у Лиги шампиона његова екипа ући као да је финале и да је најважније да се пласира у другу фазу тог такмичења.

Фудбалери Манчестер ситија у уторак од 18 часова у Москви играју против ЦСКА утакмицу трећег кола Групе Е у Лиги шампиона. Сити је у претходна два кола освојио бод, а ЦСКА је последњи на табели без бодова. Први је Бајерн са шест бодова, а друга је Рома са два мање.

У следећем колу Сити ће бити домаћин руском тиму.

"Чекају нас две утакмице против ЦСКА у Лиги шампиона и морамо да победимо у обе. Најбољи начин је да у сваку уђемо као да је финална, да покушамо да победимо и посветимо се наредној", рекао је Пелегрини.

Утакмица ће се играти без публике, пошто је руски клуб кажњен због расистичког понашања његових навијача.

"Биће другачије. Разумем Уефину одлуку, али празан стадион није најбоље решење. Међутим, увек размишљам позитивно. Утакмица је важна, а најбољи начин за рад је када осећате притисак у сваком мечу", рекао је Пелегрини.

"Верујем да ћемо се пласирати у осмину финала. Ако победимо у преостале четири утакмице, можемо да освојимо прво место у Групи Е, али најважније је да останемо у такмичењу", додао је Пелегрини.

У енглеском тиму неће бити Френка Лампарда због повреде ноге, а утакмицу ће због повреда пропустити и Самир Насри и Елијаким Мангала.

Сити у утакмицу улази после победе против Тотенхема од 4:1, сва четири гола постигао је Серхио Агеро, а ЦСКА победом против Кубана од 6:0.

У другој утакмици у Групи Е, Рома на свом стадиону игра против Бајерна из Минхена. Нападач италијанске екипе Матија Дестро рекао је да његова екипа мора да докаже квалитет у дуелу са шампионом Немачке.

Рома се у Лигу шампиона вратила после 2011. године и у прва два кола нема пораз.

"То ће бити дивна утакмица. Играћемо пред нашим навијачима. Уверени смо у наш квалитет и видећемо где ћемо завршити. У свакој утакмици покушавамо да наметнемо наш стил игре, увек идемо на победу", рекао је Дестро.

Рому ће предводити капитен Франческо Тоти, који је у прошлом колу постигао изједначујући гол против Ситија и постао најстарији стрелац у историји Лиге шампиона, пошто је погодак постигао три дана пошто је напунио 38 година.

Очекује се да ће се у тим Роме, после повреда вратити Хуан Итурбе и Жервињо.

Екипа Рудија Гарсије у дуел улази победом против Кјева од 3:0, а Бајерн је победио Вердер са 6:0, што је била пета узастопна победа у свим такмичењима фудбалера Пепа Гвардиоле.

Гвардиола је у том дуелу одмарао Роберта Левандовског, док је Франк Рибери играо последњих 29 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи