Читај ми!

Морињо: Ја сам део историје Лиге шампиона

Конференције за штампу Жозеа Мориња умеју да буду занимљивије од утакмица његових екипа. Португалски тренер је, уочи старта Лиге шампиона, истакао врло јасну намеру да освоји ово такмичење по трећи пут.

Тренер фудбалера Челсија Жозе Морињо рекао је да његова екипа мора да учини све како би се пласирала у другу фазу Лиге шампиона и избегне испадање у Лигу Европе.

Фудбалери Челсија сутра од 20.45 играју против Шалкеа, утакмицу првог кола Групе Г у Лиги шампиона. Прве две екипе из сваке групе пласираће се у другу фазу најелитнијег европског такмичења, док ће трећепласирани тимови на пролеће играти у нокаут фази Лиге Европе.

Морињо ће покушати да постане први тренер у историји фудбала који је са три различита клуба освојио Лигу шампиона.

"Такмичење је део моје историје и ја сам део историје такмичења. Било би јединствено освојити трофеј са три различита клуба", рекао је Морињо, који је претходно освајао Лигу шампиона са Портом и Интером.

"Да ли ћу покушати поново да је освојим? Наравно. Имам још много година, али у овом тренутку само мислим – немој да играш у Лиги Европе. За напредак наших играча било би врло лоше да играју у Лиги Европе. Морамо да урадимо све како бисмо остали у Лиги шампиона", додао је португалски тренер.

Челси је добро почео сезону, победио је у све четири првенствене утакмице. С друге стране, Шалке нема победу у првенству, освојио је бод у три утакмице.

Морињо је рекао да форма из првенства нема везе са Лигом шампиона.

"Одиграли су нерешено са Бајерном, изгубили су последњу утакмицу са 4:1, али не мислим да би то могло да се одрази на Лигу шампиона. Можда ће их то учинити јачим", рекао је Морињо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи