Фудбалски чаробњак остаје у Барселони

Можда и најбољи фудбалер света, Лионел Меси, продужио је уговор са Барселоном до 2016. године. Уколико неки клуб жели да га ангажује до истека уговора, мораће да издвоји невероватних 250 милиона евра.

 Навијачи Барселоне могу да одахну. Прва звезда тима Лионел Меси продужио је уговор са клубом до 2016. године.

Управа каталонског клуба, можда уплашена финансијском моћи клубова попут Реала и Манчестер ситија, продужила је уговор са Месијем до 2016. године, а новим уговором повећана је клаузула за откуп са 150, на невероватних 250 милиона евра.

Нови уговор сигурно је донео олакшање Барселони, али ни Меси није остао "кратких рукава". Наиме, шпански медији наводе и да је Меси, новим уговором, постао најплаћенији фудбалер на планети, престигавши Ибрахимовића, Каку и Кристијана Роналда, и да ће годишње зарађивати између 10 и 12 милиона евра.

Интересантно, на крају новог уговора навршиће се и 15 година од како се Меси преселио у Барселону. Меси је у каталонску екипу стигао 2001. године, као 14-годишњак, и наступао је за млађе категорије Барселоне.

Тренер Барселоне, Пепе Гвардиола, није крио одушевљење када је чуо да је његов најбољи играч продужио уговор.

"Огромна је ствар што је Меси продужио уговор. Барселона има част да има најбоље играче као што је Меси", рекао је Гвардиола.

Меси, чија игра се често описује као магија, привукао је пажњу и легендарног Бразилца Пелеа, који га сматра најбољим фудбалером на свету.

"Након Роналдиња, Каке и Кристијана Роналда, сада је ред на Месија да добије награду за најбољег играча на свету", рекао је Пеле.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи