Читај ми!

Арсенал тешком муком до елите, шоу у Бугарској!

Лондонски Арсенал минималном победом над Бешикташом обезбедио играње у Лиги шампиона. Бајер и Малме убедљиви, Атлетик елиминисао екипу Наполија. Лудогорец после пенала које је бранио штопер Моти и завршнице за инфаркт елиминисао Стеауу.

Фудбалери Арсенала пласирали су се у Лигу шампиона, пошто су у реванш мечу у Лондону савладали турски Бешикташ са 1:0. У првом мечу у Истанбулу није било голова.

"Тобџије" су тако успеле минималном победом да се домогну елите, а стрелац јединог гола на мечу био је Алексис Санчез у самом финишу првог полувремена.

Турски тим је у последњих 15-ак минута имао играча на терену, пошто је због другог жутог картона искључен Матје Дебуши.

Лигу шампиона ће играти и Бајер Леверкузен, који је и у другом мечу био бољи од Копенхагена. У Данској је немачки тим славио са 3:2, у реваншу био још убедљивији - 4:0.

Голове за Бајер постигли су Сон Хјонг Мин, Чаланоглу и Кислинг (два).

У једном од дербија плеј-офа Атлетик Билбао елиминисао је екипу Наполија и играће ове сезоне у лигашком делу Лиге шампиона.

После 1:1 у Напуљу, Хамшик је донео предност гостима у Билбау, али су домаћи са два гола Адурица и једним Ибаја решили двомеч у своју корист.

Малме је са 3:0 савладао екипу Салцбурга и тако надокнадио минус из првог меча, када су Аустријанци славили са 2:1.

Стрелци за Малме били су Розенберг (два) и Ериксон.

Прави шоу шпружили су нам играчи Лудогореца и Стеауе. Бугари су последњи учесници Лиге шампиона.

Лудогорец је против Стеауе постигао гол у 90. минуту и на тај начин изједначио резултат у укупном скору. А онда је кренула завршница за инфаркт.

Прво је голман Лудогореца у 120. минуту добио црвени картон, а како су Бугари извршили све три измене, на гол је стао Козмин Моти, дефанзивац "луде шуме".

Моти је седам година бранио боје Динама из Букурешта, а управо је он био јунак пошто је одбранио чак два пенала играчима Стеауе, при том стигао да се упише у листу стрелаца са 11 метара.

Резултати:

Арсенал - Бешикташ 1:0 (Санчез 45), први меч 0:0

Атлетик Билбао - Наполи 3:1 (Адуриц 61, 69, Ибај 74 - Хамшик 47), први меч 1:1

Бајер Леверкузен - Копенхаген 4:0 (Хјонг Мин 2, Чаланоглу 7, Кислинг 31 п, 65), први меч 3:2

Малме - Салцбург 3:0 (Розенберг 11 п, 84, Ериксон 19), први меч 1:2

Лудогорец - Стеауа 1:0 (Вандерсон 90), пеналима 6:5, први меч 0:1

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи