Читај ми!

Марибор у Лиги шампиона!

Бразилац Тавареш одвео Марибор у Лигу шампиона! Исти успех остварили Порто, Апоел, БАТЕ и Зенит. Жреб за групну фазу Лиге шампиона одржаће се у четвртак у Монаку.

Фудбалери словеначког Марибора остварили су подвиг и пласирали се у групну фазу Лиге шампиона, а исти успех остварио је и староседелац у елитном такмичењу, португалски Порто, након вечерашњих реванш утакмица баража.

Марибор је приредио велико изненађање савладавши у Глазгову славни Селтик са 1:0, па је прошао даље након ремија у првом мечу код куће.

Гол за велико славље словеначког првака постигао је бразилски интернационалац Тавареш средином другог полувремена.

Марибор заслужује све похвале за изванредан успех, а Селтик је показао да је ипак незаслужено дошао до баража.

Шкотски првак је прилику да се бори за елиту стекао захваљујући пропусту пољске Легије, која је у реваншу 3. кола квалификација имала у екипи суспендованог играча. Легија је, иначе, на терену "испрашила" Селтик и код куће и у гостима (4:1, 2:0).

Порто је код куће рутински стигао до Лиге шампиона савладавши Лил са 2:0, након победе и у првом мечу, а огроман успех остварио је и кипарски АПОЕЛ, који је на домаћем терену декласирао дански Алборг (4:0) и након ремија у гостима изборио пласман у елиту.

Право да се радује има белоруски БАТЕ Борисов, који је прошао у Лигу шампиона победом код куће над Слованом из Братиславе (3:0).

Фудбалери Зенита пласирали су се у групну фазу Лиге шампиона пошто су на домаћем терену, у реванш утакмици баража, савладали екипу Стандарда из Лијежа са 3:0.

Руски тим је оправдао улогу фаворита и оверио пролаз у елитну конкуренцију, након што је претходно победио и у првом мечу у гостима (1:0).

Није било дилеме у реваншу баража, пошто је Рондон затресао противничку мрежу после пола сата игре, а Хулк у наставку постигао два гола за убедљив тријумф Зенита.

Обе екипе меч су завршиле са по десет играча на терену. Прво је у екипи Зенита искључен Виктор Фаизулин у 44. минуту, а у 89. у екипи Стандарда црвени картон добио је Рикардо Фати.

Резултати реванш утакмица баража:

Зенит (Русија) – Стандард Лијеж (Белгија) 3:0 (Рондон 30, Хулк 54. пенал, 58), први меч 1:0, даље иде Зенит.

АПОЕЛ (Кипар) – Алборг (Данска) 4:0 (Оливеира 28, Де Винсенти 43, Алонефитис 64, Шеридан 75), први меч 1:1, даље иде АПОЕЛ.

БАТЕ Борисов (Белорусија) – Слован Братислава (Словачка) 3:0 (Гордејчук 41, Кривец 84. Родионов 85), први меч 1:1, даље иде БАТЕ.

Селтик (Шкотска) – Марибор (Словенија) 0:1 (Тавареш 75), први меч 1:1, даље иде Марибор.

Порто (Португалија) – Лил (Француска) 2:0 (Брахими 49, Мартинез 69), први меч 1:0, даље иде Порто.

У среду се састају Лудогорец (Бугарска) – Стеауа (Румунија) (0:1), Малме (Шведска) – Салцбург (Аустрија) (1:2), Атлетик Билбао (Шпанија) – Наполи (Италија) (1:1), Арсенал (Енглеска) – Бешикташ (Турска) (0:0) и Бајер Леверкузен (Немачка) – Копенхаген (Данска) (3:2).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи