Читај ми!

Гвардиола: Морамо да поправимо игру

Нећемо се пласирати у финале Лиге шампиона ако не будемо поправили игру против Реала, рекао је Пеп Гвардиола, свестан нешто лошијих игара његовог Бајерна претходних седмица.

Фудбалери Бајерна из Минхена и Реал Мадрида играју сутра прву полуфиналну утакмицу Лиге шампиона, а немачка екипа ће покушати да постане прва која је одбранила трофеј још од 1990. године, када је то учинио Милан.

Реал и Бајерн играју сутра од 20.45 на мадридском "Сантјаго Бернабеу" прву полуфиналну утакмицу Лиге шампиона. Бајерн брани титулу, после победе над Борусијом из Дортмунда у мају на Вемблију са 2:1.

Ова два клуба су укупно освојили 14 титула европског првака, а шпански клуб ове сезоне покушава да освоји 10. трофеј најелитнијег европског такмичења. Они су пет пута играли у полуфиналу, а немачки тим победио је четири пута: 1976, 1987, 2001 и 2012. године, после пенала, док је Реал био бољи 2000. године.

Тренер Бајерна Пеп Гвардиола је седам пута предводио Барселону на Сантјаго Бернабеу и никада није изгубио. Он је рекао да његова екипа мора да поправи игру у односу на претходне утакмице ако жели да победи.

"Нећемо се пласирати у финале Лиге шампиона ако не будемо поправили игру против Реала. Одбранили смо титулу (у Немачкој), после тога нам није било лако, али борили смо се упкос томе", рекао је Гвардиола.

Бајерн у утакмицу улази после нешто лошијих игара. У последњем мечу савладали су Брауншвајг са 2:0, головима Клаудија Пизара и Марија Манџукића, чиме су прекинули низ од три утакмице без победе у Бундеслиги.

Капитен Бајерна Филип Лам рекао је да ће дуел његове екипе и Реала бити сензационалан.

"Радујем се утакмицама, то ће бити два велика меча. Показали смо да можемо добро да играмо у важним утакмицама, али мислим да су шансе 50-50. Верујем да ће сваки играч пружити максимум, јер ако то не урадимо, немамо шта да тражимо", рекао је Лам.

У тим Бајерна вратиће се голман Мануел Нојер, који је због повреде листа на нози пропустио две утакмице.

Реал је у полуфиналу четврту сезону узастопно, а последњи пут је освојио трофеј 2002. године. Реал није изгубио последњих 17 европских утакмица на свом терену.

Тренер Реала Карло Анчелоти има проблема са саставом, пошто је неизвестан наступ најбољег стрелца екипе Кристијана Роналда због проблема са повредом колена и бутине. Он је пропустио четири утакмице, али је јуче тренирао са екипом.

Роналдо је ове сезоне постигао 14 голова у Лиги шампиона и потребан му је још један како би поставио рекорд по броју постигнутих голова у једној сезони тог такмичења.

Такође, нападач Герет Бејл је болестан, па је неизвестан његов наступ, али се у тим враћа дефанзивац Серхио Рамос, пошто се опоравио од повреде врата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи