Читај ми!

"Посебни" рекордер руши бајку "јорганџија"

Чоло Симеоне и његови "војници" имају тежак меч пред собом - у Мадрид стиже рекордер Жозе Морињо, додуше без свог најпоузданијег човека на терену Банета Ивановића. После меча на "Висенте Калдерону", знаћемо да ли бајка Атлетико Мадрида долази до последњих страница. Меч почиње у 20.45, а кретање резултата можете пратити на Интернет порталу РТС-а.

17.19 - Фудбалер Реала Ђаби Алонсо сматра да његов тим мора против Бајерна да одигра најбоље што може уколико жели да елиминише браниоца трофеја у полуфиналу Лиге шампиона. "Не размишљамо о томе шта је било пре две године, сада су околности другачије. Морамо да одиграмо перфектан меч, јер је Бајерн велики тим. Претходне три године испадали смо у полуфиналу Лиге шампиона и надам се да ћемо коначно направити корак унапред", рекао је Алонсо на конференцији за медије у Мадриду.

16.16 - Жозе Морињо није желео да одговара на новинарска питања постављена на шпанском језику уочи првог меча полуфинала Лиге шампина против Атлетико Мадрида. "Молим вас, само на енглеском", рекао је Мурињо на конференцији за новинаре на стадиону Висенте Калдерон. 

Фудбалери Атлетико Мадрида и Челсија играју прву полуфиналну утакмицу Лиге шампиона, а тренер лондонске екипе Жозе Морињо обориће рекорд легендарног Алекса Фергусона, пошто ће осми пут предводити екипу у полуфиналну најелитнијег европског такмичења.

Морињо ће осми пут предводити екипу у полуфиналу Лиге шампиона, пети пут заредом, а трећи пут је као тренер Челсија међу четири најбоља тима. Он ће тако оборити рекорд легендарног тренера Манчестер јунајтеда Алекса Фергусона, који је седам пута предводио екипу у полуфиналу Лиге шампиона.

Португалац ће ове сезоне покушати да постане први тренер који је са три различита клуба освојио три титуле у Лиги шампиона. Он је у сезони 2003/2004. освојио трофеј с Портом, а у сезони 2009/2010. са Интером.

Челси после пораза од Сандерленда у суботу од 2:1 улази у сутрашњи дуел. То је био први пораз Челсија на "Стамфоред бриџу" у 77 првенствених утакмица како екипу предводи Морињо.

Атлетико Мадрид је на свом терену у петак победио Елче са 2:0 и остварио осму узастопну победу у Примери, чиме је задржао прво место на табели испред Барселоне и Реал Мадрида.

Атлетико ће први пут од 1974. године играти у полуфиналу најелитнијег европског такмичења. Шпански тим је у четвртфиналу избацио Барселону са укупним резултатом 2:1, а Челси је био бољи од Пари Сен Жермена захваљујући постигнутом голу у гостима (3:3).

У лондонском тиму неће бити српског репрезентативца Бранислава Ивановића због суспензије, док проблем са повредом има нападач Еден Азар.

Голман Атлетика Тибо Куртоа, који је у шпанском клубу као позајмљен играч из Челсија, браниће против матичног клуба, након што је Европска фудбалска унија прогласила неважећом клаузулу уговора да Атлетико мора да плати енглеском клубу ако жели да 21-годишњи голман брани у том дуелу.

Млади Белгијанац је један од најзаслужнијих што је Атлетико изгубиo само једну од 28 утакмица на "Висенте Калдерону" ове сезоне.

Капитен Атлетика Габи рекао је да у две утакмице са Челсијем не очекује много голова.

"Без сумње, све Морињове екипе су тактички добро припремљене. То ће бити утакмица две екипе са сличним стилом игре. Узбуђени смо, али морамо да играмо добро на свом терену, пошто би то могло да одреди ток друге утакмице", рекао је Габи.

"Имали смо тешку сезону, али најважније ствари предстоје. Не смемо да се опустимо, пошто ништа још нисмо освојили. У доброј смо позицији, а сада желимо да направимо велики корак ка финалу. Морамо да 'причамо' само на терену", додао је капитен Атлетика.

Габи је истакао да је Куртоа жели да игра против Челсија и да, иако је млад, може да изнесе терет важне утакмице.

"Тибо је веома узбуђен, таква прилика не долази често. Концентрисан је иако је веома млад, не дозвољава да поједине ствари утичу на њега", рекао је Габи.

Тренер Атлетика Дијего Симеоне имаће на располагању све играче, пошто се Арда Туран после повреде вратио тренинзима.

Меч се игра од 20.45 на стадиону "Висенте Калдерон" у Мадриду.

У другом полуфиналу, у среду од 20.45, на мадридском "Сантјаго Бернабеуу" играју Реал Мадрид и Бајерн из Минхена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи